У владі має бути більше молоді – Тимошенко

Четвер, 13 грудня 2018, 15:24
Голова партії «Батьківщина» та лідери молодіжних організацій уклали та затвердили покроковий план, що втілюватиме в життя новий президент.
У владі має бути більше молоді – Тимошенко

Проблеми молодого покоління Юлія Тимошенко обговорила з учасниками всеукраїнського форуму в Києві – лідерами студентського самоврядування, експертами з питань молодіжної політики та представниками громадянського суспільства.

На сьогоднішній день, вважає лідер «Батьківщини», в Україні склалася катастрофічна ситуація, коли мало не кожен другий молодий українець всерйоз розмірковує про еміграцію. Тому, вважає політик, надважливим завданням нової влади стане створення умов для самореалізації молоді у власній країні. Зокрема, новому президенту треба буде зосередитися на тому, як забезпечити українців доступним житлом, роботою та гідними зарплатами.

Голова партії підкреслила, що в сучасному світі заробіток є одним із найбільших стимулів для міграції інтелектуальних і сильних людей. Тож поступове підвищення оплати праці до рівня, принаймні, сусідньої Польщі, дозволить підвищити платоспроможність українців, створити внутрішній ринок збуту та зупинити масову трудову еміграцію.

Окрім того, вважає Тимошенко, молодь треба більше залучати до суспільного та політичного життя країни. Для цього лідер «Батьківщини» пропонує внести корективи у виборче законодавство, зокрема знизити прохідний бар’єр до Верховної Ради.

«Сьогодні стоїть 5%-ий бар’єр заходження до парламенту. Хоч одна молода партія подолає цей бар’єр? Ніколи! Нам треба фундаментально знижувати прохідний бар’єр. Хоч до 2%. Можна і нижче», – зазначила Тимошенко та запевнила, що проходження до Верховної Ради молодих політиків ефективно вплине на всю систему влади.

Але все ж таки найпершим завданням для нового президента, вважає Тимошенко, має стати встановлення переможного миру в Україні. Його, на думку політика, забезпечать міжнародні переговори у форматі «Будапешт плюс» та побудова сильної контрактної армії за стандартами НАТО.

«Мир та безпека – перше, з чого треба починати. Це абсолютно пріоритетне завдання», – наголосила вона.

comments powered by HyperComments