Верховна Рада прийняла зміни до Виборчого кодексу

Четвер, 4 червня 2020, 14:12
Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроєкт №3485 «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства», який вносить зміни до Виборчого кодексу. За відповідне рішення проголосували 292 депутати.
Верховна Рада прийняла зміни до Виборчого кодексу

У законопроєкті врахована й частина пропозицій Громадянської мережі ОПОРА

4 червня на своєму засіданні парламент підтримав проєкт Закону, що вносить зміни до виборчого законодавства. За проголосувало 292 народних обранців, проти - 6, утримались 54, не голосували 29. Якщо подивитись у розрізі фракцій і груп, то законодавчу ініціативу підтримали: "Слуга народу" - 219 за, 9 не голосували; "Європейська Солідарність" - 25 за, 1 не голосував; ВО "Батьківщина" - 17 за, 1 не голосував; "Партія "За майбутнє" - 9 за, 3 утримались, 8 не голосували; "Довіра" - 16 за, 1 не голосував; а також за висловились 6 позафракційних депутатів.

Натомість не підтримали законопроєкт депутати фракцій "Опозиційна платформа - За життя" (6 проти, 26 утримались, 5 не голосували) та "Голос" (16 утримались, 2 не голосували), а також частина позафракційних депутатів (9 утримались, 2 не голосували).

Окрім уточнень деяких положень Виборчого кодексу, наприклад, як розмежування застосування різних виборчих систем на рівні міст з кількістю зареєстрованих виборців 15 тисяч, законодавчі зміни також торкнуться ЗУ "Про Центральну виборчу комісію", ЗУ "Про Державний реєстр виборців", Кудекс України про адміністративні правопорушення, Кримінальний кодекс України.

comments powered by HyperComments