Із Харківської області тіла окупантів відвантажують вагонами (ВІДЕО)

П'ятниця, 6 травня 2022, 16:07
Вбитих російських окупантів відвантажують вагонами.
Із Харківської області тіла окупантів відвантажують вагонами (ВІДЕО)

Російська сторона відмовляється навіть вести переговори щодо цього. Навпаки: міністерство оборони Росії наказало ховати мертвих солдатів у братських могилах, а коли це неможливо – знищувати їхні тіла будь-яким доступним способом на полі бою.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Кабінет міністрів України встановив порядок про пошук, ексгумацію та зберігання тіл російських військових до моменту передачі останків представникам воюючої сторони. Нині такий процес відбувається у Харкові та навколо нього, у районах активних бойових дій.

Начальник відділу цивільно-військового співробітництва ЗСУ сил захисту Харкова офіцер Вадим Лясковський зібрав команду фахівців для виїзду до місць, де було знайдено тіла загиблих окупантів.

«Ми отримуємо інформацію про такі поховання і просто кинуті у звільнених районах Харківської області насамперед від наших військових. А вже потім — від місцевих мешканців, які пережили окупацію, і просто небайдужих українців. Відразу скажу, що справа ця не швидка. Ми доставляємо їх останки у вагони-рефрижератори лише за певний термін. Оскільки після обстеження саперами та вилучення із землі їх спочатку намагаються ідентифікувати СБУ та інші правоохоронні органи. Усі процедури фіксуються, що унеможливлює спекуляції фактами з боку росіян», - розповідає офіцер із місця подій.

Цього дня було перевірено інформацію про одне з таких «братських» поховань орків поряд із лінією фронту. Вона не підтвердилася. Але до місця тимчасового зберігання у спеціальних вагонах-рефрижераторах, наданих Укрзалізницею, міжвідомча група перевезла знайдені тіла тринадцяти знищених окупантів. У вагоні, де їм надали тимчасовий притулок, їх уже стало сорок.

comments powered by HyperComments