Польща допоможе у відбудові Харківської області та підтримає українське сільське господарство

Середа, 1 червня 2022, 13:42
Уряд Польщі готовий допомогти з відновленням України після війни та планує зосередити свої зусилля на відбудові Харківщини.
Польща допоможе у відбудові Харківської області та підтримає українське сільське господарство

Окрім того, країна підтримає виробничі потужності українського сільського господарства.

Про це йдеться у спільній заяві за результатами засідання українсько-польських міжурядових консультацій, які відбулися 1 червня.

Зазначається, що польська сторона готова підтримувати сільськогосподарські виробничі потужності для максимального збору врожаїв в Україні у наступному сезоні. Водночас українська сторона погодилася не обмежувати імпорт з Польщі та зобов’язалася співпрацювати з польським урядом задля зняття наявних обмежень на імпорт товарів з Польщі в Україну — зокрема продукції сільського господарства.

Також у заяві зауважують, що в червні розпочнеться пілотна програма зі збільшення спільних контрольно-пропускних постів на прикордонному переході Корчова-Краковець.

Як прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у інтерв’ю польському телеканалу TVP INFO, 1 червня український та польські уряди провели переговори щодо відкриття кордонів та в'їзду з України на митну територію ЄС.

comments powered by HyperComments