«Карпати» поділили очки з «Іллічівцем»

Дмитро Майстренко  |  Субота, 3 серпня 2013, 18:33
Поки львівська команда набирає залікові пункти тільки на виїзді. Так і в четвертому турі «леви» розіграли в Маріуполі з місцевим «Іллічівцем» результативну нічию 1:1.
«Карпати» поділили очки з «Іллічівцем»

Як казав Валерій Лобановський про чемпіонський графік: перемога вдома, нічия на виїзді. «Карпати» поки що виконують цей план на половину. Львівській команді краще вдається здобувати очки на полях суперників, ніж на рідному стадіоні «Україна». Можливо, це пов’язано з тим, що футболістам не комфортно грати перед власними вболівальниками, котрі щоразу незадоволені грою «зелено-білих» і виплескують свою негативну енергетику із трибун стадіону. Про це навіть говорив Валерій Федорчук в інтерв’ю офіційному сайту клубу.

«…Складається враження, – ділиться враженнями хавбек «Карпат», – що чимало львів’ян приходять на наші матчі тільки для одного – дати вихід своїм негативним емоціям та покричати образливі репліки на адресу команди, тренера і гравців. Більше того, у мене є підозра, що деякі йдуть на стадіон із надією, що «Карпати» обов’язково спіткає невдача, а їхньою улюбленою піснею є так званий хіт «Карпати» знову програли в футбол». Тобто люди йдуть не вболівати за свою улюблену команду, не підтримати її, а насолодитися тим, як її спіткає невдача і тоді вже дати волю своєму негативу по повній.

Коли це так, то я б попросив таких горе-вболівальників у дні наших домашніх матчів задуматися: можливо, поїхати на озеро, поласувати шашликом – не менше задоволення, ніж «похаяти» команду»?

На матч із «Іллічівцем» Олександр Севидов знову зробив деякі зміни у складі. Наставник «левів» все ще в пошуках лівого захисника. Цього разу на цій позиції зіграв півзахисник Ігор Тищенко. У центрі захисту разом із поки ще незмінним Ігорем Пластунов до основного складу повернувся Ґреґор Балажіц. А Валерій Федорчук повернувся на більш звичну позицію у центрі півзахисту. Також із перших хвилин на правому фланзі середньої лінії з’явився Сергій Зеньов.

Виїзна модель гри «Карпат» принесла свої плоди на тридцятій хвилині матчу. Ґреґор Балажіц після дуже зручної подачі з кутового від Младена Бартуловіча та невпевненої гри на виході Рустама Худжамова головою переправив м’яч у сітку воріт маріупольської команди. Далі львівська команда продовжувала діяти на контратаках, віддавши володіння м’ячем підопічним Миколи Павлова.

Яскраво проявилася різниця гри «Карпат» на виїзді та вдома у другому таймі. Гра повністю перемістилася на половину львів’ян. Гравці «Іллічівця» повністю контролювали м’яч і великими силами йшли вперед. Крайні захисники маріупольського колективу майже весь другий тайм провели на половині суперника. Підопічні Олександра Володимировича усією командою захищалися, шукаючи щастя в атаці за рахунок контратак та стандартів. І хоча в атаці не все виходило належним чином, проте у захисті гравці билися, як справжні леви.

У захисній фазі футболісти зі Львова самовіддано боролися за м’яч. Також встигали підстраховувати один одного і не давати супернику зручно пробивати по воротах Романа Підківки. Проте деякі огріхи під час захисту «зелено-білі» таки допускалися. Зокрема, Ігор Тищенко зовсім необов’язково порушував правила на своєму фланзі, що призводило до небезпечних стандартів біля власних воріт. А зважаючи на те, що за позиційної гри маріупольцям не все вдавалося в атаці, то стандарти мали найбільшу потенційну небезпеку. Також не завжди за своїми суперниками встигали Ткачук із Голодюком. Та все ж на другому поверсі гравцям «Карпат» вдавалося переграти суперників.

І здавалося, що їм таки вдасться відстояти переможний рахунок. Але Ігор Тищенко біля самісінької лінії карного майданчика знову ж таки зовсім необов’язково порушив правила на Федотові, який був спиною до воріт. І Таргамадзе зі штрафного переграв молодого Підківгу, який думав, що грузин проб’є над стінкою і зробив рух в протилежний кут. А грузин поцілив у «дев’ятку» воротарського кута.

Черговий тур показав, що «Карпатам» не достатньо лише бійцівських якостей для того, щоб здобути перемогу. Також було помітно, що гравці не набрали оптимальної фізичної форми, і не всі можуть на високому рівні проводити всі 90+ хвилини. Проте рахунок на табло після фінального свистка був закономірним, зважаючи на те, як проходила гра.

Після матчу обидва тренери схвально відгукнулися про команди опонентів. Микола Павлов зізнався, що щиро задоволений результатом, зважаючи на те, як складалася гра для його команди. А Олександр Севидов похвалив своїх хлопців за виявлений характер і самовіддачу.

Олександр Севидов, головний наставник «Карпат»: «Я не раз говорив, що для нас кожна гра буде як бій. Це, напевно, банальні слова, бо багато тренерів так говорять. Я не хотів би повторюватися, але ми сьогодні дуже сподівалися на перемогу, і події складалися так, що ми були близькі до цього, але не вийшло... Не хотілося б посипати голову попелом, тому що є у нас проблеми. Сьогодні команда зіграла дисципліновано, самовіддано. Напевно, нас за це і винагородили – отримали один пункт на виїзді в Маріуполі. Я не можу сказати, що задоволений, але й не хочу говорити, що сильно засмучений».

Микола Павлов, головний наставник «Іллічівця»: «Я хочу віддати належне нашому супернику. Футболісти «Карпат» дуже досвідчені, тільки їм не вистачає трохи зіграності. Вони вміють грати. Сьогодні, особливо в першому таймі, ми зустріли серйозний опір з боку «Карпат». Завдяки виходу Федотова, який «заробив» штрафний, Таргамадзе зрівняв рахунок. Хлопці переламали хід гри, і другий тайм вийшов хорошим».


comments powered by HyperComments