WU-17: Україна-Фінляндія 0:3. Юні українки, на жаль, стабільні

Дмитро Майстренко  |  Понеділок, 5 серпня 2013, 19:53
У другому матчі кваліфікації до Чемпіонату Європи серед жінок віком до 17 років українські дівчата знову поступилися з розгромним рахунком. Поки наші дівчата не можуть налагодити своєї гри і здобути залікові бали до своєї скарбниці. Невпевнена гра у захисті та інертність дій в атаці не дають позитивного результату.
WU-17: Україна-Фінляндія 0:3.  Юні українки,  на жаль, стабільні

Порівняно із першим матчем у складі української збірної відбулося декілька змін. Роксолана Кравчук розпочала цей поєдинок на місці правого захисника, хоча зі збірною Нідерландів діяла в атаці. У нападі на її місці з перших хвилин діяла Юлія Шевчук. Також на лівому фланзі з’явилася ще одна Юлія Зозуля, і, відверто кажучи, гру провалила.

Від самого початку було помітно, що фінські футболістки переважають наших дівчат за антропометричними даними. Вони були вищі й фізично більші. Тобто в єдиноборствах і за силового характеру гри українські гравчині поступалися своїм суперницям. І потрібно було шукати вирішення цієї проблеми.

Можливо, потрібно було опустити м’яч вниз і намагатися за рахунок комбінаційної та командної гри проходити оборону збірної Фінляндії. Проте, як показав матч зі збірною Нідерландів, українським дівчатам не вистачає зіграності. Дуже рідко в них проходять комбінації більше ніж у три чотири короткі або середні передачі.

Чи то тренерська установка такою була, чи дівчата не бачили іншого шляху доставки м’яча в лінію атаки, але довгі передачі і закидання вперед зовсім не мали ніякого позитивного результату. Потужніші й вищі фінські захисниці досить легко вигравали всі верхові м’ячі, не даючи Софії Рубан та партнеркам в атаці жодного шансу. Також зовсім із гри випала середня ланку команди, що за такої гри невпевнено йшла вперед і не завжди встигала позаду.

Також українські дівчата дуже довго «возилися» із м’ячем. З одного боку можна було б це пояснити браком певної техніки, але було багато епізодів, коли дівчата невиправдано «тягнули» м’яч або йшли в обіграш у ситуації, де треба було віддати передачу. Фінські дівчата цього не пробачали і, як наслідок, встигали накривати суперниць і відбирати м’яч. А такі «обрізки» в середині поля від української команди тягнули за собою небезпечні випади фінської збірної.

//ffu.org.ua

Хоча наші дівчата й розпочали із гольового моменту, та все ж гру контролювали гості. Вже на першій наші дівчата запресингували фінських захисниць і змусили їх помилитися, перепасовуючись між собою. М’яч перехопила Юлія Шевчук, увірвалася у штрафний майданчик і з лівого кута пробила повз ворота, які захищала Софія Маннер. Фінські дівчата відповіли не менш небезпечним моментом, але Катерина Діхтяр у красивому стрибку парирувала удар. Надалі нашому голкіперу ще декілька разів довелося демонструвати свою майстерність у схожих стрибках.

Дуже багато неточних передач, помилок і обрізок у центрі поля нівелювали всі намагання налагодити будь-яку комбінаційну гру. І цим скористалися у на початку другого тайму фінські дівчата. Рооза Бройер метрів із 25-ти відправила м’яч над Катериною Діхтяр. А за чотири хвилини Аманда Рантанен у схожому стилі рахунок подвоїла.

А в української збірної в атаці як нічого путнього не ладилося, так і не ладилося. Закидання вперед чітко перехоплювали фінські футболістки. І, як не дивно, саме вони намагалися діяти низом і розрізними передачами проходити український захист. Наші ж сподівання в нападі зводилися лише до стандартів. Хоча попереду, як і в попередньому матчі, активно діяла Софія Рубан проте сама вона не могла нічого змінити. Вона добре чіплялася за м’яч, відкидала назад на партнерів, але останні чи то загравалися і втрачали шкіряного, чи віддавали неточну передачу.

А під кінець матчу все та ж Аманда Рантанен  довела рахунок до розгромного, чи дуже порадувала нечисленних вболівальників з країни Суомі. Вона точним ударом з місця лівого інсайду по діагоналі відправила м’яч в дальній кут. Катерина Діхтяр лише поглядом проводила сферу, яка зупинилися у сітці її воріт.

На останніх хвилинах українки мали ще одну контратаку. Невтомна Софія Рубан після кутового виборола м’яч біля власного карного майданчика і на всіх парах помчала на ворота фінської тезки. Але їй не вистачило сил (не кожен професійний футболіст, відбігавши весь матч, зможе пробігти все поле на шаленій швидкості), її наздогнала захисниця і легко відтерла корпусом від м’яча.

Що ж, другу гру поспіль українські футболістки закінчують із розгромним рахунком. Це прикрий факт.  Хотілося б побачити й перемогу. І дівчата матимуть шанс її здобути 7 серпня у матчі проти Словаччини, яка у своєму другому матчі поступилася збірній Нідерландів із рахунком 4:0.

Таким чином, третю групу очолюють дівчата із «Країни тюльпанів» з абсолютним результатом у 6 очок. Другими йдуть після перемоги над українками фінські футболістки, маючи у своєму активі 4 залікові пункти. 

Одне очко вже мають словацькі дівчата. А замикають турнірну таблицю, як не прикро, українські дівчата з нулем напроти графи «Очки».

 

comments powered by HyperComments