Чемпіонат Європи WU-17. Україна не зуміла переграти Словаччину

Дмитро Майстренко  |  Вівторок, 13 серпня 2013, 10:46
У заключному матчі першого етапу кваліфікаційного раунду Чемпіонату Європи між жіночими збірними України та Словаччини не виявилося переможця. Результативною нічиєю 3:3 закінчили українські дівчата виступи у себе вдома.
Чемпіонат Європи  WU-17. Україна не зуміла переграти Словаччину

Відступати нашим дівчатам вже було нікуди і суперниці були рівні, тому вболівальники, які прийшли на матч сподівалися побачити першу перемогу української збірної. І це розуміли дівчата на полі. Вже на перших хвилинах вони могли відкривати рахунок, але Юлії Шевчук не вистачило дещиці, аби замкнути простріл на дальній стійці.

Надалі активнішими на газоні «Арени Львів» були українські дівчата. У цьому матчі вони вже відмовилися від довгих передач і закидань на Софію Рубан, намагаючись розіграти комбінації. І це їм вдавалося. Також варто відзначити, що українські дівчата не боялися обігрувати суперниць. Такі дії дали результат на 29-й хвилині матчу. Вікторія Головач розпочала контратаку української команди. М’яч підхопила правий вінгер Юлія Шевчук і здійснила справжній рейд по своєму флангу, попутно обігравши усіх суперниць, і прострілила в центр на Софію Рубан. Нашій нападниці не дали пробити, але на підбиранні першою була Вікторія Головач, яка точно пробила в кут.

Та під завісу першого тайму гра перейшла ближче до воріт української збірної. І на останній хвилині українські захисниці загубили у власному карному майданчику Моніку Хавранову, яка без проблем розібралася із Вікторією Кисловою, що замінила Катерину Діхтяр, і відновила статус кво. За рівного рахунку команди пішли до роздягалень, а вболівальники чекали переможного результату в другому тайму.

Та другий тайм почався гірше не придумаєш. Вже на третій хвилині наші дівчата дозволили Клаудіа Фабовій пробити, і рикошетом від захисниці м’яч вдруге затріпотів у сітці воріт Кислової. Тепер уже втрачати було зовсім нічого і українські дівчата досить великими силами пішли вперед.

Активно у середині поля капітан команди Вікторія Головач, яка частіше зміщувалася на лівий фланг і допомагала Віталії Будаєвій, а після ряду замін спочатку Оленій Барсовій, а потім Любові Мохнач. На правому фланзі ж активно і досить вдало діяла пара Шевчук-Кравчук. Роксолана встигала діяти і в атаці, і в захисті, не дозволивши жодного разу себе обіграти. А Юлія тероризувала свою візаві зі збірної Cловаччини.

І такі активні дії в атаці наших дівчат вже за шість хвилин дали позитивний результат. На лівому фланці чудову триходівку розіграли Матвіїшина-Головач-Будаєва і остання точною передачею на правому краї штрафного майданчика знайшла Юлію Шевчук. Правний вінгер відкинула м’яч в центр на Рубан, і цього разу Софія вже не схибила й чітким ударом відправила сферу у ворота збірної Словаччини. А на табло засіяли дві двійки.

На досягнутому збірна України не збиралася зупинятися. І на 56-й хвилині це втілилося у ще один забитий м’яч. Вікторія Головач відпасувала на найкращого гравця цього матчу Юлію Шевчук. І останні несподіваним для Хладекової ударом за меж карної зони вивела українську збірну вперед.

Після такої активної гри наші дівчата трохи зупинилися і нитки гри перейшли до словацьких футболісток. І вистояти половину тайму українським дівчатам не вдалося. На 65-й хвилині Людміла Матавкова втекла від опонентів і влучно пробила повз Вікторію Кислову. Втретє за гру рахунок став рівним. На останніх хвилинах українські дівчата влаштували штурм воріт суперниць, але забити такий бажаний ще один гол їм не вдалося.

У підсумку жіноча збірна України віком до 17 років після першого етапу посіла останнє місце, маючи у своєму активі лише один заліковий пункт.

А очолила групу збірна Фінляндія, що у своєму останньому матчі здолала з рахунком 1:0 збірну Нідерландів, і здобула 7 очок. Дівчата із «Країни тюльпанів» - другі із шістьма балами. Словаччина на цьому етапі здобула 2 очки.

comments powered by HyperComments