Україна програла Північній Ірландії та втратила шанс на плей-офф

Тетяна Зарубіна  |  П'ятниця, 17 червня 2016, 07:20
Збірна України у рамках 2-го туру групового етапу Євро-2016 зазнала поразки від збірної Північної Ірландії (0:2).
Україна програла Північній Ірландії та втратила шанс на плей-офф

Команди дуже активно розпочали поєдинок у Ліоні, демонструючи високу швидкість та пресинг. Втім, небезпечні моменти біля воріт збірних виникали вкрай рідко. Відзначимо, що особливо пасивною в атаці була збірна України. Після перерви гравці з Ірландії відкрили рахунок, змусивши "синьо-жовтих" йти вперед, але у підсумку Україна пропустила ще раз та зазнала другої поразки на Євро-2016.

Поєдинок, на який Україна покладала великі сподівання, розпочався із безкомпромісної боротьби на полі та шаленої швидкості. "Синьо-жовті" були налаштовані забити гол вже у дебюті протистояння, але потужний пресинг північноірладнів не дозволяв "синьо-жовтим" навіть розвернутися на полі. Відзначимо, що вболівальники стали свідками справжнього англійського футболу із великою кількістю єдиноборств під дощем. Згодом команди почали діяти більш обережно та зосередилася на позиційній боротьбі.

Другий тайм розпочався із голу у ворота збірної України. На 49 хвилині відзначився МакОулі. Важко сказати, чи цей м’яч став логічним продовженням подій на полі, проте Північна Ірландія продемонструвала кращу організацію гри та показала характер саме у той момент, коли цього було потрібно.

Михайло Фоменко використав усі 3 заміни. На полі з’явилися Зозуля, Гармаш та Зінченко, втім, змін гра нашої команди не зазнала. У "синьо-жовтих" за весь матч було лише кілька нагод для взяття воріт, й то не певних. Натомість гравці Ірландії дочекалися свого часу і на останніх хвилинах матчу забили другий гол. На 90+6 хвилині відзначився Макгін, подарувавши Північній Ірландії яскраву перемогу.

Згодом Німеччина та Польща розписали нічию і залишили Україну за бортом Євро-2016.Збірна Німеччини на "Стад де Франс" у Парижі не зуміла переграти Польщу - 0:0.У підсумку, команди розписалаи суху нічию, яка залишила збірну України за бортом Євро-2016. Польща та Німеччина набрали по 4 очки та стали недосяжними для команди Фоменка. Північна Ірландія має на своєму рахунку 3 бали, а "синьо-жовті" залишились з нулем в графі "очки".

comments powered by HyperComments