Португалія — чемпіон! У харківській фан-зоні зустрічали свято футболу

Понеділок, 11 липня 2016, 10:00
Вперше в історії Чемпіонату Європи з футболу переможцем стала збірна команда Португалії.
Португалія — чемпіон! У харківській фан-зоні зустрічали свято футболу

Напередодні у фінальному матчі Євро-2016 португальці з мінімальним рахунком обіграли господарів турніру французів. Єдиний м'яч забив нападник Антоніо Едер на 109-й хвилині.

Значна частина матчу пройшла без лідера збірної Португалії Кріштіану Роналду, який отримав травму коліна та був замінений на 25-й хвилині.

Le Parisien повідомляє, що у фан-зоні в Парижі поряд з Ейфелевою вежею фанати влаштували безлади: підпалювали автомобілі та скутери, нападали на поліцейських. Пишуть про 40 затриманих, причому не лише поблизу Ейфелевої вежі, а й на площі Трокадеро, на Єлисейських полях. AFP уточнює, що сутички фанатів з поліцейськими почалися ще до фінального матчу і що це відбувалося і в фан-зоні, і поруч зі «Стад де Франс» у Сен-Дені, де відбувалася гра.

Головний харківський осередок для вболівальників на площі Свободи не залишився осторонь фіналу Євро-2016, але фанати вели себе мирно.

Нагадаємо, відкриття мегамайданчику для футбольних фанів відбулося 10 червня. Організатори не лише матчі демонстрували, а й підготували насичену програму. За цей час у фан-зоні відбулася безліч заходів, наприклад, Фестиваль вуличних культур, кінопоказ, День українського кіно, турнір «Богатирські ігри» або етнофестиваль традицій та обрядів.

Фото — Сергій Козлов.

comments powered by HyperComments