Яхтсмени боролися з харківськими погодними умовами

Вівторок, 26 липня 2016, 09:52
На Печенізькому водосховищі пройшли одні з найскладніших яхтових перегонів вітрильного сезону 2016 року — «Гонка капітанів».
Яхтсмени боролися з харківськими погодними умовами

Щорічні змагання капітанів яхт різних класів відбулися в рамках обласної крейсерській регати «Кубок капітанів». Участь взяли екіпажі 10 крейсерських яхт, повідомляє Insider News.

Цього року гонка ускладнилася погодними умовами: затяжний дощ, сильний вітер.

«Особливість регати є її трьохетапність. На одному етапі екіпаж бере участь в гонці в повному складі, на наступному екіпаж справляється без капітана, і на заключному — судном управляє тільки капітан. Фізично, одній людині дуже важко керувати крейсерській яхтою замість екіпажу в три-шість осіб, тому, гонка вважається однією з найскладніших і найнебезпечніших», — розповіла директор регати, віце-президент Вітрильної федерації Харківської області Дарина Гладнева.

За її словами, гонка проводиться на обмеженій дистанції — щоб забезпечити безпеку та оперативну допомогу в екстремальній ситуації. Особливістю перегонів є ще й те, що великі крейсерські яхти, розраховані на довгі переходи, змагаються в режимі спортивних яхт, що значно підсилює динаміку гонки.

За результатами гонки у класі «Картер» призове місце розділили екіпажі яхт «Мир» (володарі Кубку Чорного моря і переможці Чемпіонату України, капітан Влад Парпаров) і «Барс» (капітан Ігор Гринько).

Серед «Корморанів» переможцем став екіпаж яхти «Роббі» (капітан Володимир Савченко). У класі «Чвертьтонник» — яхта «Руслан» (капітан Дмитро Лукашов).

Фото — Status quo, Insider News.

comments powered by HyperComments