Харків'яни стали кращими на рідних доянгах: як пройшов чемпіонат з тхеквондо

Яша Томський  |  Вівторок, 18 жовтня 2016, 17:13
Перемогою харків'ян у загальнокомандному заліку завершився чемпіонат України з тхеквондо (ВТФ) серед дорослих та юнаків, які пройшли у Палаці ігрових видів спорту «Локомотив».
Харків'яни стали кращими на рідних доянгах: як пройшов чемпіонат з тхеквондо

У змаганнях взяла участь рекордна кількість спортсменів – 800 з 19 областей України та міста Києва. При цьому для дорослих майстрів тхеквондо цей старт був основним в національному календарі, і за його підсумками буде сформовано збірну України, яка влітку 2017 виступить на чемпіонаті світу в Кореї.

Харків'яни завоювали в дорослому чемпіонаті країни на рідних доянгах чотири золоті, вісім срібних і вісім бронзових медалей. Чемпіоном країни у ваговій категорії до 63 кг серед чоловіків став харків'янин Дмитро Говорун, який у фінальному поєдинку з рахунком 3:2 здолав ще одного харківського тхеквондиста Олександра Хомякова.

Свій чемпіонський титул у ваговій категорії до 68кг, завойований минулого року, підтвердив харків'янин Дмитро Карунік. При цьому його фінал проти земляка і одноклубника Костянтина Костеневича став справжньою окрасою чемпіонату. Карунік зумів в результаті здобути перемогу з рахунком 10:8. Третє місце на п'єдесталі пошани в цій вазі поділили між собою одесит Сергій Матвієвський і ще один харків'янин Олександр Хоменко.

У ваговій категорії до 80кг чемпіоном став харків'янин Артем Марченко. І тут фінальний поєдинок став харківським «дербі». Протистояв Артему його земляк і тезко Артем Панасенко, якого Марченко переміг з рахунком 7:3. У свою чергу бронзові медалі чемпіонату розділили харків'янин Максим Бутирев і Данило Єременко із Запорізької області. У жіночій ваговій категорії понад 73 кг золоту нагороду завоювала Марина Шевченко (Конєва), яка має паралельний залік за Київ і Харківську область. У фіналі з рахунком 6:2 вона перемогла харків'янку Олену Бурчак.

Віце-чемпіоном країни у ваговій категорії до 87 кг став Григорій Гусаров, який має паралельний залік за Одеську і Харківську область. Григорій успішно дістався фіналу, але внаслідок травми не зміг вийти на поєдинок за «золото» проти киянина Владислава Бондаря, який і став чемпіоном. Бронзові медалі в цій вазі завоювали харків'яни Хачатур Погосян і Георгій Зібзібадзе. А у вазі до 54 кг золоту нагороду завоював Тарас Мальченко із Запорізької області, який у фіналі достроково з рахунком 17:1 переміг харків'янина Ельвіна Гамидова. У ваговій категорії до 73 кг серед жінок найсильнішою була представниця Хмельницької області Анастасія Горбачова, яка взяла верх над харків'янкою Оленою Давиденко. А у ваговій категорії до 67 кг свій чемпіонський титул підтвердила киянка Тетяна Тетеревятнікова. У фінальному поєдинку вона впевнено перемогла харків'янку Поліну Сабад. Всім тим, хто програв у фіналі, природно, дісталося «срібло».

Крім того, бронзовими призерами чемпіонату країни в своїх вагових категоріях стали харків'яни Гнат Бурдаков (до 58 кг), Володимир Гаврилов (до 74 кг), Данило Ігнатій (понад 87 кг), а також Валерія Грдзедлішвілі (до 49 кг).

Слідом за перемогли в загальнокомандному заліку харків'янами друге місце зайняла збірна Хмельницької області, а третє дісталося команді міста Києва.

Паралельно дорослому чемпіонату проходили й баталії юнацького чемпіонату країни, в якому брали участь спортсмени 2005-2006 і 2007-2008 років народження. Перемогу в загальнокомандному заліку якого також оформили харківські тхеквондисти. Друге місце було за спортсменами Києва, а третє посіла команда Дніпропетровської області.

comments powered by HyperComments