«Динамо» – «Бешикташ»: танці на бенефісі

Яша Томський  |  Середа, 7 грудня 2016, 01:35
Два притопи, три прихлопи – за одну хвилину вісім. Так можна охарактеризувати початок матчу «Динамо» – «Бешикташ» у форматі Ліги чемпіонів, котрий пройшов 6 грудня у Києві на НСК «Олімпійський».
«Динамо» – «Бешикташ»: танці на бенефісі

На початку матчу обидві команди не пред'явили нічого зі свого креативного набору, хіба тільки Куарежму разочок «подіагоналили» на правій бровці. Той потанцював перед Антунешем, тицьнув ближнього... І захлинулася атакуюча думка турецьких гостей, не народившись.

Динамісти викотили на матч, котрий уже нічого для них не значив, головний калібр – на фланзі почав фінтити Ярмоленко. Через якихось півтори хвилини капітан господарів «повторив на біс», але сильніше, нижче і подалі від воротаря. М'яч втулився у сітку турецьких воріт. Турки стараннями Куарежми злегка додали, але дрібні огріхи суперникам дарували. Найнебезпечніше було після передачі Куарежми на дальню штангу, до якої не долетів в стрибку Олджан Шахан, і після удару Абубакари з восьми метрів під гострим кутом. Удар, який пропустив під ногою Віда. Пощастило динамістам, що м'яч знову мимо каси, тобто штанги, свиснув.

А потім інтрига накрилася коритом, в чому їй дуже посприяв суворий шотландський парняга Крейг Томсон. Гонсалес і Бек вилетіли паралельними курсами на ворота «Бешикташа», Дерліс відпрацював жо.. корпусом, Андреас не втримав рівновагу і, падаючи, виставив уперед ноги. За які парагваєць тут же спіткався. Арбітр відреагував по-своєму адекватно і вказав на «крапку». Супроводивши це дійство червоною карткою. Чим остаточно спантеличив: а як же горезвісне «подвійне покарання»? Ярмоленко з одинадцятиметрової позначки не схалтурив, 2:0, стамбульці вдесятьох на виїзді... А коли за дві хвилини Тошич «завіз» гостям третій гол, стало зрозуміло: час сушити таранку.

Виграючи 3:0, динамісти «тратити, кума, сили» не збиралися, а турки, може й хотіли б, та не тягли, за винятком діда Куарежми, якому все по барбету (як нам по цимбалах). А тут Ярмоленко катнув Дерлісу, а той тицьнув і четвертий гол. Воротник Фабрісіо страшенно переймався, проте він у цьому погромі вже точно не винен.

По перерві продовжили в тому ж дусі. Фабрісіо «зчитав» і вибив передачу Буяльського, але м'яч ліг на ногу Сидорчуку, якому вдався хльосткий точний удар у ближній кут, під самісіньку штангу – 5:0. Гонсалес перед заміною на Циганкова прогавив шанс забити шостий гол, але це зробив вийшовший на заміну Мораес.

Далі були десять хвилин догравання: гості до цього часу втомилися вусмерть, та й господарі свої «акуми» підсадили. Так і допихтіли до фінального свистка.

Було б для «Динама» це щось значило – а то таке, як каже Мирон Маркевич. Київська команда в Лізі чемпіонів уже програла все, що могла і не могла, і матч з Бешикташем нічого не значив. Але чомусь голоний тренер Сергій Ребров випхав на матч увесь основний склад. Ну, потішилися. Ну, відбили різницю. Ну, вивели в позитив. Ну, повеселили…

А Києвом тим часом промчалися, мов Мамай війною, уболівальники «Динама», котрі потрощили вітрини ні в чому не винних магазинів і кав’ярень, бажаючи помститися так само ні в чому не винним турецьким вболівальникам за те, що «Динамо» вщент програло усю Лігу чемпіонів з Лігою Європи разом взятою, й з «Бешикташем» грало бенефіс поза конкурсом.

Вміють же, коли захочуть… А коли ще й заохочуть!..

«Динамо» (К) – «Бешикташ» 6:0

Голи: Бесєдін 9, Ярмоленко 30 (пен), Буяльський 32, Хатчінсон 45 + 3 (авт), Сидорчук 60, Мораес 77

«Динамо»: Рудько, Бурда, Хачеріді, Віда, Антунеш, Сидорчук (Корзун 66), Рибалка, Буяльський, Дерліс (Циганков 69), Ярмоленко, Бесєдін (Мораес 77)

«Бешикташ»: Фабрісіо, Тошич, Бек, Адріано, Марсело, Озьякуп, Арслан (Тосун 46), Шахан (Генюл 46), Хатчінсон, Куарежма (Фрей 70), Абубакар Тренер: Шенол Гюнеш Попередження: Бурда 43 - Озьякуп 20, Абубакар 30, Адріано 49, Абубакар 56

comments powered by HyperComments