У Харкові стартував чемпіонат України з панкратіону

П'ятниця, 9 грудня 2016, 22:35
Участь у змаганнях візьмуть близько 700 спортсменів з 20 регіонів країни. Нашу область представляють 56 спортсменів з 8-ми клубів.
У Харкові стартував чемпіонат України з панкратіону

В урочистому відкритті змагань, які вперше будуть проходити в Харківській області, взяла участь голова ХОДА Юлія Світлична, повідомляють у прес-службі обладміністрації.

Відкриваючи спортивний захід, вона зачитала вітального листа від Глави Адміністрації Президента України Ігоря Райніна, в якому він підкреслив, що своєю завзятістю тренери і спортсмени закріпили за Україною статус однієї з найсильніших країн світу в цьому бойовому мистецтві.

Керівник області привітала спортсменів з відкриттям чемпіонату, зазначивши, що в Харківській області - серйозні спортивні традиції.

«Спорт дисциплінує, розвиває характер, силу волі. Представники харківської школи панкратіону показують хороші результати в складі національної збірної. Я вітаю харківських спортсменів з успішним виступом на чемпіонаті світу, який проходив в Мінську. Я вітаю всіх учасників турніру. Бажаю перемоги і впевненості в своїх силах. Впевнена, що з такою силою характеру ви обов'язково переможете», - сказала Юлія Світлична.

Віце-президент Федерації панкратіону України Роман Яковенко висловив надію на те, що незабаром панкратіон може бути внесений до програми Олімпійських ігор. Він також підкреслив, що тренери та інструктори з панкратіону надають допомогу в підготовці військових ЗСУ, спецназівців і нацгвардійців.

В рамках урочистої церемонії відкриття змагань президент Федерації панкратіону України Олександр Мандрик передав представнику Сумської області грамоту від Міністерства молоді та спорту України - для спортсмена з цього регіону, який зараз несе службу в зоні АТО.

«На цьому чемпіонаті проходить перший етап відбору до національної збірної країни. Починаючи з 2006 року, з чемпіонату в Північній Кореї, де ми вперше обіграли Росію і стали чемпіонами світу, ми утримуємо лідерство. Ми є восьмиразовими чемпіонами світу в командному заліку і восьмиразовими чемпіонами Європи. Наступний чемпіонат пройде в 2017 році, і ми повинні відібрати найсильніших», - сказав Олександр Мандрик.

Змагання будуть проходити в харківському Палаці спорту «Локомотив» імені Г. Кірпи з 9 по 11 грудня.

comments powered by HyperComments