Харківський «Локомотив» вийшов до фіналу Кубка України

Яша Томський  |  П'ятниця, 13 січня 2017, 05:37
У фінальному матчі за Кубок України з волейболу серед чоловічих команд зустрінуться лідери вітчизняної Суперліги – львівський «Барком-Кажани» і харківський «Локомотив».
Харківський «Локомотив» вийшов до фіналу Кубка України

Це стало ясно після 11 і 12 січня, як у Вінниці пройшли дві півфінальні серії. В обидва дні на майданчик першими виходили: тамтешній ВК «Вінниця» і харківський «Локомотив». І ані в середу, ні в четвер для підопічних Анатолія Янущика легкої перемоги не вийшло. У першій зустрічі харківці, вигравши перший сет на «більш-менш», потім поступилися в другому (18:25). Проте, узявши третю і четверту партії з однаковим рахунком 25:19, харків'яни перемогли в матчі 3:1 і зробили перший крок до заповітного фіналу.

Але господарі майданчика здаватися не збиралися і наступного дня дали більш рішучий бій іменитому супернику. Перша партія знову залишилася за «Локомотивом» – 25:20, але другу на «більш-менш» вирвали вінницькі волейболісти (27:25).

Третю партію харків'яни впевнено виграли 25:19, але в четвертій ще більш впевнено поступилися 14:25. П'ятий вирішальний сет «Локомотив» зумів зіграти в 17.15, перемігши в матчі 3:2 і ставши першим фіналістом Кубка.

А потім силами мірялися: ще одна вінницька команда «ЕкоДім», котра є одним з лідерів української вищої волейбольної ліги, і одноосібно очолюючі Суперлігу львівські «Барком-Кажани». Попри різницю в класі, в першій зустрічі вийшла завзята боротьба. Вигравши 3:1, львівці, керовані латвійським тренером Угісом Крастіньшем, наступного дня не стали спокушати долю і всього за 64 хвилини розібралися зі своїм суперником – 25:19, 25:18, 25:21, всього – 3:0.

Фінальна гра пройде 11 лютого на нейтральній майданчику. Точне місце її проведення стане відоме пізніше.

comments powered by HyperComments