Харківські паралімпійці успішно виступили на Кубку світу з лижних перегонів та біатлону

Вівторок, 24 січня 2017, 03:49
З 13 по 20 січня Україна вперше в історії приймала етап Кубка світу з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів-паралімпійців.
Харківські паралімпійці успішно виступили на Кубку світу з лижних перегонів та біатлону

Змагання, що відбулися на лижних трасах Західного реабілітаційно-спортивного центру, який розташований у селищі Яворів Львівської області, зібрали близько 220 спортсменів із 18 країн світу: Великобританії, Бразилії, Італії, Японії, Франції, Хорватії, Китаю, Німеччини, Білорусі, Кореї, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Фінляндії, Австрії, Угорщини та України.

Завершився цей етап Кубка світу впевненою перемогою господарів змагань – українських спортсменів, які здобули 56 медалей, серед яких 19 золотих, 16 срібних та 21 бронзова.

Вагомий внесок у загальну перемогу здійснили паралімпійці Харківщини, які завоювали 15 медалей – 7 золотих, 4 срібні та 4 бронзові.

Сім з цих нагород (3 золоті, 1 срібна та 3 бронзові) були здобуті в лижних перегонах. Найуспішніше серед харків’ян виступила Оксана Шишкова. Разом зі своїм тренером-гайдом Віталієм Казаковим вона перемогла в змаганнях серед жінок із порушенням зору на дистанції 15км (52:49.6) та завоювала «золото» у спринті. Також на рахунку Оксани була бронзова медаль на дистанції 7.5км (23:43.5).

Серед чоловіків із порушенням зору успішно виступив Юрій Уткін. Разом зі своїм тренером-гайдом Русланом Переходою він переміг у спринті та здобув бронзову медаль на дистанції 20 км (58:55.9).

Ще дві медалі завоювала харків’янка Людмила Лященко. У змаганнях серед жінок у категорії «стоячи» вона посіла друге місце у спринті та фінішувала третьою на дистанції 15км (51:18.5).

Результат виступу харківських паралімпійців у змаганнях із біатлону був ще кращим – вони завоювали вісім медалей (4 золоті, 3 срібні та 1 бронзову).

Як і в лижних перегонах, впевнено виступила Оксана Шишкова. Разом зі своїм тренером-гайдом Віталієм Казаковим вона здобула золоті медалі в змаганнях серед жінок із порушенням зору на довгій дистанції (45:06.4) та середній дистанції (33:06.3), а також фінішувала третьою у спринті (19:51.9).

Ще дві золоті нагороди в змаганнях серед чоловіків із порушенням зору завоював Віталій Лук'яненко. Разом зі своїм тренером-гайдом Борисом Бабаром він переміг у спринті (22.29.8) та на середній дистанції (38:50.0)

У свою чергу, Юрій Уткін разом із тренером-гайдом Русланом Переходою фінішував другим у змаганнях серед чоловіків із порушенням зору (22.46.1).

Дві срібні нагороди у біатлоні до медального кошику збірної України поклала харків’янка Людмила Ляшенко, яка в змаганнях серед жінок у категорії «стоячи» фінішувала другою в спринті (19:10.7) та на середній дистанції (31:09.6)

У медальному заліку домашнього етапу Кубка світу збірна України впевнено посіла перше місце. Друге було за командою Німеччини, спортсмени якої завоювали 13 нагород - 6 золотих, 4 срібні та 3 бронзові, третє місце посіли французи - 7 нагород (6 золотих та 1 срібна).

Тепер спортсмени готуватимуться до чемпіонату світу з лижних перегонів та біатлону, який з 10 по 19 лютого 2017 року прийматиме німецьке місто Фінстерау.

comments powered by HyperComments