До Харкова повернулися спортивні переможці

Середа, 8 лютого 2017, 23:49
Фігуристи Олександра Назарова та Максим Нікітін здобули «золото» на XXVIII Всесвітній зимовій Універсіаді. Харківські волейболісти присвятять матч Юрію Пояркову 08 лютого 2017 17:30 Суспільство Харківські волейболісти присвятять матч Юрію Пояркову
До Харкова повернулися спортивні переможці

Напередодні на Південному вокзалі у Харкові переможців Універсіади зустріли рідні та друзі, а також представники обласної влади. Начальник Управління у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко передав спортсменам вітання та найкращі побажання від голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної.

«Зараз ведуча українська пара в танцях на льоду через щільний графік тренувань та змагань - не дуже часті гості в рідному Харкові. Але після двох важких та важливих стартів – чемпіонату Європи, де вони посіли високе дев’яте місце, та Універсіади, де здобули «золото», взяли кілька днів відпочинку і повернулися додому. Це знакова для Харкова подія, що наша пара у фігурному катанні перемогла на Універсіаді. Ми пишаємося нашими спортсменами, які прославляють не лише Харківщину, але і всю Україну», - зазначив Віталій Кириленко.

Максим та Олександра подякували за теплі слова та зазначили, що будуть і надалі прагнути найвищих результатів. Головна мета – вибороти ліцензію на Олімпійські ігри 2018 року.

«Ми не знали, хто будуть наші суперники на Універсіаді. Була поставлена мета відкатати «чисто», адже два старти поспіль це досить складно. Але ми задоволені результатами. Думаємо, що виконали поставлені завдання. Тепер наша мета - потрапити на Олімпіаду. За місяць буде відбір на чемпіонаті світу, де розігруватимуться 19 путівок на Олімпіаду. Ще 5 розіграють у серпні в Німеччині», - сказала Олександра Назарова.

Вже наприкінці цього тижня Олександра та Максим повернуться до США, де зараз тренуються, та розпочнуть підготовку до чемпіонату світу з фігурного катання, який проходитиме у Фінляндії з 29 березня по 2 квітня.

Харківські самбісти вибороли 12 золотих нагород молодіжного чемпіонату України. Змагання відбулися в Одесі. У них взяли участь понад 400 спортсменів з 21 регіону України, які розіграли медалі у спортивному та бойовому самбо в двох вікових категоріях – серед юнаків та дівчат до 18 років та серед юніорів до 20 років. Загальними зусиллями двох вікових категорій харківські самбісти завоювали 12 золотих, 11 срібних та 11 бронзових нагород.

У змаганнях зі спортивного самбо серед спортсменів до 18 років на рахунку харків’ян було 5 золотих, 3 срібні та 3 бронзові медалі. У розділі «бойове самбо» в цій віковій категорії харків’яни здобули 2 золоті, 1 срібну та 2 бронзові нагороди.

У загальнокомандному заліку серед спортсменів до 18 років збірна Харківської області посіла третє місце. Друге було у команди Одеської області, а переможцями стали самбісти Києва.

У змаганнях серед юніорів зі спортивного самбо харківські спортсмени здобули 4 золоті, 6 срібних та 5 бронзових нагород. У змаганнях з бойового самбо серед юніорів на рахунку спортсменів Харківщини було по одній золотій, срібній та бронзовій нагороді.

У загальнокомандному заліку юніори Харківщини також посіли третє місце. Друге було за господарями змагань – одеситами, а перемогу за цим показником виборола збірна Києва.

Цей чемпіонат був відбірковим до юнацької та юніорської збірних України та одним з етапів підготовки до міжнародних змагань.  

 

Харківські важкоатлети успішно виступили на Кубку України серед чоловіків і жінок у Чернігові. Участь у змаганнях взяли 200 важкоатлетів.

Харків'янки завоювали дві золотих і одну срібну медалі. Каміла Конотоп стала кращою у ваговій категорії до 58 кг (з сумою двоборства 181 кг), а Ірина Деха - у ваговій категорії до 90 кг (сума двоборства - 258 кг). Аліна Захарченко отримала «срібло» і встановила рекорд України серед дівчат до 15 років в поштовху і за сумою двоборства.

Харківські спортсменки також перемогли в командному заліку.

Чоловіча збірна Харківської області з важкої атлетики посіла друге командне місце. Переможцем у ваговій категорії до 56 кг став Павло Заліпський (сума двоборства - 218 кг). Ще одну золоту медаль у категорії понад 105 кг приніс Олег Слободянюк, який у сумі двоборства підняв 389 кг. Срібним призером у ваговій категорії до 105 кг став Василь Пилипенко (сума двоборства - 377 кг) - від переможця змагань Костянтина Реви із Запоріжжя його відділив лише один кілограмів.

І про прийдешню подію. На честь дня народження героя трьох Олімпіад, Почесного громадянина міста Харкова Юрія Пояркова у Харківському національному університеті ім. Каразіна підготували кілька заходів. 10 лютого Заслужений тренер України відсвяткує 80-річчя. На честь цього о 13:00 у фойє актової зали університету відкриється виставка «Юрій Поярков - людина-катапульта», о 14:00 урочистості почнуться безпосередньо у актовій залі, а о 16:00 у спортзалі головного корпусу стартує матч волейбольних чоловічих команд «Університет - Локомотив-2». Увечері святкові заходи пройдуть у тенісному комплексі «Унікорт» (початок - о 18:00). Рішенням виконавчого комітету Харківської міської ради Юрія Пояркова нагороджено Почесною грамотою виконавчого комітету міської ради.

Юрій Михайлович Поярков народився 10 лютого 1937 року. Дебютував у збірній СРСР з волейболу у 22 роки. Дворазовий олімпійський чемпіон Токіо та Мехіко, бронзовий призер Олімпіади у Мюнхені. Дворазовий чемпіон Всесвітніх універсіад. Дворазовий чемпіон Європи та світу. Член виконкому Федерації волейболу України. Ім'я Юрія Пояркова внесено до Книги рекордів Гіннесса (три олімпійські медалі на трьох Олімпіадах, в тому числі дві золоті).

comments powered by HyperComments