Харків може поборотися за статус спортивної столиці України за версією ACES Europe - експерт

Середа, 31 травня 2017, 15:29
З 2001 року кращим спортивним містам Європи присуджується почесне звання спортивної столиці
Харків може поборотися за статус спортивної столиці України за версією ACES Europe - експерт

У різні роки спортивними столицями Європи ставали Мадрид (2001), Копенгаген (2006), Стамбул (2012), Турин (2015). До речі, навіть наші сусіди - поляки змогли відзначитися і в 2008 році довести, що саме Варшава краще спортивне місто року.

З урахуванням того, що за останні роки український спорт все-таки зробив ривок вперед і продовжує стрімко розвиватися, насамперед у Харкові, можна сказати, що місто має право претендувати на це високе звання, - пише політичний експерт Михайло Кириленко у своєму фейсбуці.

А "якщо для того, щоб один з українських міст став "Спортивній столицею Європи" ще потрібно докласти багато зусиль, то зі званням "Спортивна столиця України" справи йдуть простіше.  Адже якщо говорити про реальні результати розвитку спорту в нашій країні на сьогоднішній день, то особисто мені в першу чергу в думки приходить Харків", - відзначає експерт.

Мотивація - проведення у Харкові на найвищому рівні фінала Кубка України, інших футбольних матчів, регулярних масштабних свят, таких, як Велодень, видатні успіхи харківських спортсменів, в першу чергу, Еліни Світоліної.

"За кількістю спортивних подій, які вже затверджені до проведення, Харківська область однозначно в числі лідерів. Одним з найбільш значущих для нашої країни подій буде Чемпіонат Європи з боксу серед чоловіків, який пройде 14-24 червня в Харківському Палаці спорту «Локомотив». Варто відзначити, що боксерський турнір такого рівня проводиться в Україні вперше", - відзначає експерт.

Як раніше писала «Справжня Варта», представники боксерських асоціацій оглянули Палац спорту «Локомотив». Континентальний турнір з боксу - чемпіонат Європи серед чоловіків - Харків прийматиме з 16 по 25 червня. Передбачається участь 350 спортсменів з 44 країн світу. Під час змагань буде розіграно ліцензії на чемпіонат світу в 10 категоріях.

Раніше голова Адміністрації Президента України  Ігор Райнін перевірив хід підготовки до проведення в Україні чемпіонату Європи з боксу.

Глава Адміністрації Президента особливо акцентував на питанні забезпечення безпеки учасників змагань та вищезазначених об’єктів, вболівальників, посилену антитерористичну охорону. «Маємо діяти на упередження», - підкреслив Ігор Райнін.

Нагадаємо, що після рішення виконкому Європейської конфедерації боксу щодо проведення чемпіонату Європи голова ХОДА Юлія Світлична відзначила, що в регіоні буде вжито всіх необхідних заходів для гарантування безпеки спортсменів та вболівальників.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments