Харківські молоді "драккари" виявилися найшвидкішими у світі

П'ятниця, 28 липня 2017, 15:34
Харківські спортсмени у складі української збірної сьогодні, 28 липня, двічі стали переможцями на Чемпіонаті світу з веслування на човнах «Дракон».
Харківські молоді "драккари" виявилися найшвидкішими у світі

Як повідомив президент Федерації веслування на байдарках і каное Харківської області, тренер харківських спортсменів Ігор Гармаш, до складу збірної увійшли 16 харків'ян. Першу золоту медаль спортсмени отримали в класі «мікс» (дівчата і юнаки), друге «золото» - у відкритому класі, - повідомляє «Справжня Варта». .

Як зазначив депутат міської ради Габріель Михайлов, уже кілька років харківських спортсменів підтримує міська влада.

«Такі перемоги формують імідж міста. Ми і надалі підтримуватимемо юних спортсменів, які приносять нашому місту нові перемоги», - зазначив Габріель Михайлов.

Як раніше писала «Справжня Варта», збірну України з синхронного плавання, яка здобула шість нагород чемпіонату світу, в тому числі історичну срібну медаль, урочисто зустріли вдома.

Дуже важко було головному тренеру збірної Світлані Саїдовій, бо вона була головною суддею цих змагань та не могла особисто підтримувати своїх спортсменок.

«Я дуже хвилювалася. Дівчатам довелося виступати без мене, без моєї підтримки, - розповідає Світлана Саїдова. - Але все ж таки змогла зловити момент перед стартом, щоб передати настанови. Зараз 70% команди – це юніорки, та відразу - такий старт. Юніори, зазвичай, ростуть за три роки та на четвертий вже стають зрілими спортсменами. Нам прийшлось прискорити процес. У цьому дуже помогли наші досвідчені спортсменки Анна Волошина та Ксенія Сидоренко. Вони були інсайдерами всередині команди та не дозволяли дівчатам лінуватися. Сьогодні я рада за свою країну, рада за спортсменок. Ці діти - цвіт нації. А вважаю, що вони виховані в такому дусі, що навряд чи щось зможе зламати їх у житті. Я за них спокійна».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments