Харківська студентка встановила одразу три рекорди

Понеділок, 28 серпня 2017, 21:27
Харківська штангістка Ірина Деха завоювала золоту медаль на Всесвітній літній Універсіаді в Тайбеї.
Харківська студентка встановила одразу три рекорди

Ірина Деха, яка представляє Харківську державну академію фізичної культури, стала чемпіонкою Універсіади у ваговій категорії до 90 кілограмів, повідомляє «Справжня Варта».

У ривку і поштовху харків'янка встановила нові рекорди універсіади (111 кг і 135 кг відповідно), і з рекордною для Універсіади сумою в 246 кг завоювала золоту медаль. Минулий рекорд, який у 2013 році встановила спортсменка з Тайбея Чі Лін Яо, харків’янка перевершила на 8кг. Крім того, її результати у ривку – 111кг та у поштовху - 130кг також стали рекордами всесвітніх універсіад.

Медаль Ірини стала другою, яку здобули харківські студенти на цій Універсіаді. До того срібним призером у командних змаганнях зі спортивної гімнастики став Владислав Грико.

Варто відзначити й виступ на цій Універсіаді харківської легкоатлетки Марини Килипко. Вона була близька до медалі у секторі для стрибків з жердиною. У фіналі відразу чотири спортсменки, у тому числі й Марина, стрибнули на 4.40 м. Але за кількістю спроб харків’янка поступилася своїм суперницям та посіла четверте місце. Перемогу в цьому виді здобула Ірина Жук з Білорусі.

Загалом на цій Універсіаді, яка з 19 по 30 серпня проходить в Тайбеї, українські студенти-спортсмени вже завоювали 10 золотих, 9 срібних та 9 бронзових нагород і посідають сьоме місце в медальному заліку, де на цей час у лідерах з 30-ма золотими нагородами – збірна Японії.

Більше новин спорту читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments