Харківські кадети гідно показали себе в Будапешті

Вівторок, 10 жовтня 2017, 00:48
У столиці Угорщини пройшов чемпіонат Європи з тхеквондо серед кадетів.
Харківські кадети гідно показали себе в Будапешті

Участь у ньому взяли спортсмени 2003-05 років народження з 43 країн, повідомляє «Справжня Варта».

У складі збірної команди України виступали і харківські тхеквондисти. Двом з них вдалося стати призерами чемпіонату.

Срібну медаль у вазі до 47кг завоювала Віра Процвітаєва. На шляху до медалі вона здолала з рахунком 16:3 суперницю з Хорватії, потім з рахунком 18:10 перемогла представницю Німеччини, а у півфіналі з рахунком 18:6 розгромила росіянку. На жаль, у двобої за «золото» Віра поступилася Катерині Крайснік з Боснії та Герцеговини та стала, таким чином, віце-чемпіонкою Європи.

Бронзовим призером у вазі до 61кг став Євген Кучеренко. Харків’янин стартував з розгромної перемоги 21:5 над суперником з Італії, потім з ще більш вражаючим рахунком - 36:8 - переміг представника Словенії, а у чвертьфіналі здолав 42:22 спортсмена з Сербії. Вийти у фінал Євгену завадив грек Андреас Родопоулос, який у наступному двобої виборов перемогу з рахунком 31:17. Таким чином, Кучеренко завоював бронзову медаль, а його суперник у фіналі зазнав поразки від росіянина Матвія Шеховцова та став срібним призером чемпіонату.

Загалом на нинішньому кадетському Євро збірна України здобула одну золоту, чотири срібні та три бронзові нагороди і посіла друге місце в медальному заліку серед хлопців.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments