«Металіст 1925» в неділю обіцяє показати футбол високої якості

Анатолій Хамаєв  |  Четвер, 12 жовтня 2017, 21:08
У неділю, 15-го жовтня, в Харкові пройде дуже принциповий матч.
«Металіст 1925» в неділю обіцяє показати футбол високої якості

У 17-му турі у другій лізі в групі Б національного чемпіонату з футболу зустрічаються два клуби: «Металіст 1925», який знаходиться на першій сходинці турнірної таблиці, і «Дніпро», який дихає йому в спину – відстаючи на 4 очки, знаходиться на третьому місці, повідомляє «Справжня Варта»

Весь «цимус» поєдинку в тому, що боротьба цих двох команд завжди була окрасою будь-якого турніру, які б місця команди не посідали. Протистояння клубів з Харкова і Дніпра завжди було дуже гарячим як на полі, так і на трибунах, де також завжди кипіли неабиякі пристрасті. У 90-х роках в незалежних чемпіонатах України протистояння «Металіста» і «Дніпра» охрестили «міні-класико». І частенько «міні-класико» чекали з більшим нетерпінням, ніж, скажімо, «класико» «Динамо» – «Шахтар».
     
Кілька фактів з історії зустрічей «Металіста» і «Дніпра». У 1993 році поразка від «Металіста» залишила «Дніпро» без золотих медалей. Пізніше дніпровці здобули в Харкові свою найбільшу виїзну перемогу в історії, а харків'яни в поєдинку з «Дніпром» оформили історичне для себе «срібло». Не можна не згадати і найдовший футбольний матч в історії України або квітневу осічку дніпрян в Харкові на фініші сезону-2013/14, яка знову коштувала їм титулу.

Чергове дербі двох принципових суперників (незважаючи на нові реалії і злегка змінені назви) відбудеться 15 жовтня на стадіоні «Металіста» і розпочнеться о 15:00. У матчі першого кола (дебютному для обох команд у другій лізі), який проходив в Дніпрі, була захоплююча боротьба, яка тримала глядачів у напрузі до останньої секунди матчу. Гра завершилася перемогою гостей з рахунком 3:2, а три голи з п'яти були забиті в останні 11 хвилин матчу.

Команда «Металіст 1925» до майбутньої зустрічі підходить з 14-матчевою безпрограшної серією, а ФК «Дніпро» в останніх дев'яти іграх здобув сім перемог і двічі зіграв внічию.
 
І ще цікава деталь. У 12-му турі в Харкові вже проходило майже таке ж дербі. Чому майже? Тому що славне місто Дніпро представляла молода команда «Дніпро-1». Матч закінчився внічию 1:1. На тому матчі був побитий рекорд відвідуваності Другої ліги, який тримався довгих 23 роки: 14 521 уболівальник. До цього рекордом було 14 000 глядачів, що зібралися в тоді ще Кіровограді на матчі «Зірка-НІБАС» – ФК «Бориспіль» (1994 рік).

У найближчу неділю багато в чому буде вирішуватися подальша доля команд за Першу лігу. Організатори та учасники матчу обіцяють футбол гідної якості.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments