Харківські фехтувальники відзначилися на європейському рівні

Середа, 7 березня 2018, 15:59
Збірна України у складі харків’ян Максима Карюченка, Андрія Опанасенка, Андрія Деркача та Руслана Гасанова завоювала бронзові медалі на чемпіонаті Європи з фехтування серед кадетів, юніорів та дорослих, який проходить у Сочі з 2 по 11 березня. Це була єдина медаль України в цій віковій категорії (кадети).
Харківські фехтувальники відзначилися на європейському рівні

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

На шляху до нагороди Максим Карюченко, Андрій Опанасенко, Андрій Деркач та Руслан Гасанов перемогли збірну Греції з рахунком 45:35, потім здолали суперників з Великобританії 45:42, але у півфіналі з рахунком 31:45 поступилися майбутнім чемпіонам Європи – італійцям.

У двобої за третє місце українські шпажисти впевнено перемогли збірну Австрії 45:26 та стали володарями бронзових нагород.

В особистих змаганнях українцям стати призерами не вдалося, а кращий результат показав Андрій Деркач, який посів 11-е місце. В 1/8 фіналу харків’янин 5:15 поступився італійцю Давиду ді Веролі, який у підсумку здобув золоту медаль.

У змаганнях серед дівчат харківська шпажистка Анастасія Зеленцова посіла восьме місце. У чвертьфіналі вона з рахунком 7:15 поступилася майбутній чемпіонці Естер Мухарі з Угорщини.

У командних змаганнях серед шпажисток збірна України, у складі якої виступала Анастасія Зеленцова, посіла п’яте місце.

7 березня боротьбу за медалі чемпіонату розпочнуть юніори.

Раніше ми писали, що в Харкові відбувся турнір найсильніших з фехтування на шпагах серед юніорів пам’яті Олександра Єпішева, на якому усі призові місця дісталися господарям змагань. У турнірі взяли участь близько 50 юних спортсменів з семи областей України, а за його підсумками на рахунку представників харківської школи фехтування були «золото», «срібло» та дві «бронзи».

comments powered by HyperComments