Світлична домовилася з ФФУ про проведення в Харкові матчу Україна - Чехія

Вівторок, 20 березня 2018, 12:19
Матч у рамках Ліги націй УЄФА має відбутися 16 жовтня в Харкові.
Світлична домовилася з ФФУ про проведення в Харкові матчу Україна - Чехія

Про це повідомив радник голови ХОДА Павло Федосенко на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Також радник губернатора зазначив, що вчора, 19 березня, Юлія Світлична зустрілася в Харкові з головним тренером збірної України з футболу Андрієм Шевченком. 

"Черговий міжнародний матч - яскравий доказ того, що за два роки зусиллями команди ХОДА Харків з "футбольного Чорнобиля" перетворився чи не в футбольну столицю України. І це далеко не всі плани на цей рік", - написав Федосенко.

Як повідомляла «Справжня Варта», футбольні матчі європейського та світового рівня повернулися у Харків після тривалої перерви в 2016 році. Цьому передувала активна спільна робота ХОДА та Федерації футболу України. Питання повернення великого футболу в Харківську область порушила голова ХОДА Юлія Світлична, звернувшись з пропозицією про співпрацю до президента Федерації футболу України Андрія Павелка. Результатом став підписаний сторонами меморандум, цілями якого є популяризація та розвиток футболу на території Харківської області.

У результаті вже в листопаді 2016-го на стадіоні «Металіст» зіграли товариський матч збірні України та Сербії. У лютому 2017 року в Харкові пройшов матч Ліги Європи між «Шахтарем» і «Сельтою». У травні 2017-го – фінал Кубку України. А 2 вересня – матч кваліфікації чемпіонату світу – 2018 між збірними України та Туреччини. 13 вересня «Шахтар» провів у Харкові переможний матч з італійським «Наполі», 1 листопада – виграв 3:1 у голландського «Фейеноорда», у грудні - виграв матч проти «Манчестер Сіті», і вийшов до плей-офф головного європейського футбольного змагання – Ліги чемпіонів.

А другим змаганням нового футбольного сезону для «Шахтаря» став двобій проти італійської «Роми» у форматі Ліги чемпіонів. Матч пройшов у Харкові на стадіоні «Металіст» 21 лютого.

comments powered by HyperComments