Харківський «Металіст 1925» продовжує перегони за лідером

Яша Томський  |  Понеділок, 2 квітня 2018, 21:52
У стартовому матчі третього кола чемпіонату України з футболу у другій лізі (група «Б») харківський «Металіст 1925» вдома розгромив одного з аутсайдерів – команду «Інгулець-2» з Петрова (Кіровоградська область) з рахунком 4:0.
Харківський «Металіст 1925» продовжує перегони за лідером

Двома днями раніше на прес-конференції за участю представників ФК «Металіст 1925» першим слово взяв головний тренер першої команди Олександр Іванов, який коротко розповів про підсумки перших двох кіл першості України, які команда завершила на другому місці, і про те, як «Металіст 1925» готувався до відновлення сезону. Також Олександр Іванов подякував керівництву клубу за те, що його підопічні підводить до чемпіонату збір змогли провести в Туреччині, живучи і тренуючись в прекрасних умовах.

Старший тренер команди «Металіст Юніор» Сергій Валяєв розповів, як йдуть справи у молодіжної команди, і про ситуацію в зимовому чемпіонаті Харківської області (в ньому «юніори» знаходяться за крок від півфіналу турніру), а також змалював головні завдання, які перед ним і його тренерським штабом ставить керівництво: перш за все, це підготовка молодих футболістів для першої команди.

Комерційний директор ФК «Металіст 1925» Антон Іванов розповів присутнім журналістам про навколофутбольні складової життя клубу. Зокрема, клуб веде переговори з наявними спонсорами про пролонгацію контрактів, а також шукає нових. Клуб уклав угоду з телеканалом А / ТВК про трансляцію всіх домашніх і виїзних матчів команди в першості країни в другій лізі. Цей канал має гарне покриття в Харкові та Харківському районі. Крім того, поєдинки «жовто-синіх» також будуть транслюватися на клубному YouTube-каналі. Завдяки програмістам-волонтерам - уболівальникам ФК «Металіст 1925» - доопрацьована система онлайн-продажу квитків, якій відтепер можна скористатися і в касах стадіону. Продовжує розвиватися «Клуб уболівальників». Вже через тиждень-півтора в клубі чекають першу круглу цифру - мільйон, зібраний уболівальниками на потреби улюбленої команди. А за дві доби до матчу з «Інгульцем-2» було продано близько п'яти тисяч квитків (всього, за офіційними даними, за ним спостерігало з трибун 7186 глядачів).

Що стосується самої гри, то вже на 13-й хвилині харків'яни відкрили рахунок. Сергій Романов прострілив в центр карного майданчика, звідки в дотик влучно пробив Владислав Краєв. На 22-й хвилині гості порушили правила у власному штрафному майданчику, і Олег Синиця чітко пробив пенальті, не залишивши жодних шансів воротареві Максиму Гурідову - 2:0. На третій компенсованій хвилині першого тайму Синиця оформив «дубль», вийшовши один на один з Гурідовим і перегравши його (3: 0). Під завісу поєдинку, на 89-й хвилині, Михайло Стороженко, який замінив на 63-й хвилині Сергія Романова, виявився один перед воротами гостей і завдав точного удару - 4: 0.

«Як показує мій досвід футболіста, перші ігри особливо не вдавалися ніколи. За період зборів хлопці, як правило, накопичують дуже багато емоцій, а в стартовій грі хочуть відразу їх виплеснути. Не завжди це вдається. Перемога є перемога, зараз потрібно від цього відійти і починати готуватися до наступного матчу, - сказав на післяматчевій прес-конференції головний тренер «Металіста 1925» Олександр Іванов.

Набравши в 23 матчах 54 очки, «Металіст1925» зберіг за собою другу сходинку турнірної таблиці. Від лідера - дніпровського «Дніпра-1» харків'яни відстають на два очки. У наступному 24-му турі 7 квітня ці команди зіграють між собою в Дніпрі.

comments powered by HyperComments