«Шахтар» зміг зберегти інтригу в чемпіонаті

Яша Томський  |  Субота, 14 квітня 2018, 19:52
Київське «Динамо» здобуло перевагу над донецьким «Шахтарем» у Харкові, скориставшись помилкою.
«Шахтар» зміг зберегти інтригу в чемпіонаті

Всеукраїнським, без перебільшення, класико можна назвати матч 27 туру національного чемпіонату «Шахтар» – «Динамо», котрий пройшов у Харкові 14 квітня. Свідоцтво всеукраїнськості – i номери машин, припаркованих на вулицях поблизу стадіону «Металіст», і безліч поліціянтів у поблизу розташованих до стадіону дворах – правоохоронці позаймали практично усі лавочки, де полюбляють сидіти або бабки-пенсіонерки впродовж дня, або тусова молодь по ночах. Коротше, армагеддон!

Ну а тепер беспосередньо до футболу.

Аби розчистити собі шлях до безперешкодного чемпіонства, донецькій команді достатньо було не програти «Динамо». А обіграти київську команду без голів – аж ніяк не виходить.

В перші півгодини «динамісти» здивували не тільки глядачів з усіх чотирьох боків стадіону «Металіст», але й суперника, не даючи «Шахтареві» нав’язати свій сценарій. Ба більше! Донеччани, попри те, що дуже ретельно готувалися, виявилися не готові до сценарію суперника. Зіграв один з козирів столичної команди – вміння грати на перехоплення. Не обійшлося і без помилки Хочолави. А далі вже нестримним ніким півзахисник «Динамо» Шепелєв влучно пробив з лінії штрафної.

Перед перервою було яскраве шоу від «Шахтаря»: удар Марлоса в поперечину, крута гра на лінії вже порожніх воріт Бурди. Але, оце і все, що змогли показати «кроти».

У другому таймі лідер чемпіонату володів ініціативою, але залишив воротника Бойка без роботи.

Так чи інакше, а 0:1. І «Динамо» до трьох очок скоротило відставання від «Шахтаря» в турнірній таблиці чемпіонату України.

Головний тренер «Шахтяря» Пауло Фонсека без усілякого визнав, що «Динамо» було сильнішим, а своїх підопічних розкритикував за пофігізм – мовляв, розслабилися і наробили багато помилок.

До речі, після фінального свистка фанати «Динамо» вибігли зі свого гостьового сектора і спробували прорватися на поле. Але доблесні харківські правоохоронці (недарма ж посиділи на бабциних лавочках) за кілька хвилин втихомирили розлючених «фантомасів».

А на VIP-ложі стадіону, між інших, був помічений колишній власник харківського «Металіста» Олександр Ярославський. Як з’ясувалося, він приїхав подивитися на матч, на стадіон і на траву. Травою залишився дуже задоволений.

А щодо симпатій, то вболіває за «Металіст», раз і назавжди:

«Він створював боротьбу, конкуренцію, нерв, емоції. Ви пам'ятаєте, що творилося. Будемо сподіватися, що «Металіст» рано чи пізно повернеться. Тоді чемпіонат закипить», – вважає пан Ярославський.

«Шахтар» – «Динамо» 0:1

Гол: Шепелєв, 32

«Шахтар»: Пятов; Хочолава; Бутко; Ракицький; Ісмаілі; Степаненко (Дентіньо, 70); Марлос (Коваленко, 83); Алан Патрік (Кайоде, 83); Фред; Тайсон (до 94); Феррейра

«Динамо»: Бойко; Бурда; Піваріч; Кенджора; Шабанов; Циганков; Гармаш (Жуніор Мораес, 82); Вербич; Буяльський (Ротань, 60); Шепелєв; Бесєдін (Мбокані, 65)

Попередження: Гармаш, Вербич, Шабанов, Мбокані – Феррейра, Ракицький, Хочолава, Тайсон

Вилучення: Тайсон, 90+4

comments powered by HyperComments