Екс-гравець харківського «Металіста» Майдану взяв участь в «матчі століття» і виграв головний футбольний трофей Південної Америки

Вівторок, 11 грудня 2018, 13:02
У Мадриді 9 грудня відбувся скандальний матч фіналу клубного чемпіонату Південної Америки - Кубка Лібертадорес. За головний спортивний трофей континенту боролися принципові суперники - клуби «Рівер Плейт» і «Бока Хуніорес» (обидва Буенос-Айрес), через небезпечних сутичок між фанатами яких поєдинок був перенесений з Аргентини до Європи.
Екс-гравець харківського «Металіста» Майдану взяв участь в «матчі століття» і виграв головний футбольний трофей Південної Америки

Перемогу з рахунком 3: 1 здобув «Рівер Плейт», в якому продовжує зараз свою спортивну кар'єру екс-гравець «Металіста» Джонатан Майдана. Як відомо, будь-які матчі між «Рівер Плейт» і «Бока Хуніорес» називають Суперкласіко через надпринципову багаторічного протистояння клубів.

На думку експертів і ЗМІ, це одне з найважливіших подій в світовому спорті і ключових футбольних дербі: журнал The Observer поставив Суперкласіко на перше місце в ренкінгу «50 найважливіших спортивних подій планети, які потрібно подивитися перед тим як померти». А в фіналі Кубка Лібертадорес (аналог європейської Ліги Чемпіонів) «Рівер Плейт» і «Бока Хуніорес» зійшлися вперше, що одразу зробило цю подію знаковою для історії футболу в цілому.

Джонатан Майдана вийшов на поле стадіону «Сантьяго Бернабеу» в основному складі «Рівер Плейт» і знаходився там весь ігровий час. Нагадаємо, що в харківському «Металісті» Майдану також був центральним і правим захисником. До «жовто-синім» гравець потрапив в 2008 році, за часів президентства Олександра Ярославського, що запам'яталися нагородами національної першості України і успішними виступами команди на єврокубковій арені. Тоді Ярославський забрав в клуб Євгена Краснікова і Мирона Маркевича, і в ту «золоту еру» харків'яни постійно посилювали свій склад яскравими гравцями - такими, як Майдану. Джонатан Майдана прийшов в «Металіст» з «Бока Хуніорс», відіграв в Харкові два сезони, а потім повернувся в Аргентину. Свого часу прес-секретар «Рівер Плейт» так прокоментував інформацію про плани гравця повернутися в Європу: «Перед« Металістом »у нас існує борг за 40% прав, але ми не збираємося відпускати гравця. Майдану дуже важливий для нас, і ми зробимо все для того, щоб він залишився в «Рівері».

comments powered by HyperComments