Харківщина готується до Олімпійських ігор 2020, що відбудуться в Токіо

Вівторок, 11 грудня 2018, 18:12
Заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев взяв участь у нараді з питань підготовки спортсменів Харківської області до ХХХІІ літніх Олімпійських ігор.
Харківщина готується до Олімпійських ігор 2020, що відбудуться в Токіо

«Часу небагато. Ми очікуємо на гарні результати. Тому сьогодні наше основне завдання – скоординувати зусилля та підготувати стратегію, план підготовки спортсменів, який ми почнемо реалізовувати вже на початку 2019 року. Ми повинні створити належні умови для наших спортсменів, щоб вони вибороли нагороди та показали гарний результат.  На підтримку Харківської обласної державної адміністрації ви завжди можете розраховувати», - сказав, відкриваючи нараду, Анатолій Бабічев.

Голова Харківського обласного відділення НОК України Віктор Христоєв відзначив, що в першу чергу потрібно прийняти рішення ХОДА та міської ради про затвердження концепції підготовки до Олімпійських ігор. Також паралельно потрібно готувати концепцію підготовки спортивного резерву Харківщини - 2025 та плану її реалізації.

«Найближчими днями ми повинні провести необхідні наради, обговорити всі пропозиції та недоліки. Далі питання створення концепції повинно бути розглянуто на колегії в січні. Після цього ми узагальнимо всі висновки, проінформуємо голову області Юлію Світличну. Ми також просимо провести колегію обласної державної адміністрації за участі перших осіб регіону, щоб затвердити остаточну концепцію підготовки й приступити до її реалізації. Також ми повинні затвердити склад організаційного комітету й будемо просити, щоб його головою стала саме Юлія Світлична», - повідомив Віктор Христоєв.

Він також звернув увагу на необхідність створення робочої групи для забезпечення діяльності штабу Олімпійської підготовки. 

«Ми повинні проводити програму підготовки таким чином, щоб створити найсильнішу в історії Олімпійську команду України. Адже Харківщина була, є та буде столицею Олімпійського спорту», - сказав Віктор Христоєв.

comments powered by HyperComments