Харківські паралімпійці здобули 10 медалей в Фінляндії

П'ятниця, 28 грудня 2018, 15:17
Паралімпійці-лижники стали власниками низки нагород етапу Кубку світу.
Харківські паралімпійці здобули 10 медалей в Фінляндії

Під час змагань свої навички продемонстрували спортсмени з 21 країни. В складі української збірної добре показали себе харківські спортсменки Людмила Ляшенко та Оксана Шишкова. Перший етап Кубку світу з лижних перегонів та біатлону сезону 2018-2019 років серед паралімпійців відбувся у Вуокатті (Фінляндія). На рахунку харків’ян два “золота”, п’ять срібних та три бронзові нагороди.  

Оксана Шишкова змагалася серед жінок, які мають проблеми зору. Вона завоювала дві золоті медалі (у лижних перегонах - на короткій дистанції та на середній дистанції - у біатлоні) та стала власницею чотирьох срібних нагород (на середній дистанції - у лижних перегонах, спринті, біатлону та класичних перегонах - з біатлону). 

Людмила Ляшенко входить до числа спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату в категорії «стоячи». Вона стала власницею срібної медалі (на короткій дистанції - у лижних перегонах). Також на її рахунку опинилися три “бронзи” (спринт, лижні перегони та класичних перегонах з біатлону). 

Що стосується української збірної загалом, то вона змогла завоювати 30 нагород. На їх рахунку вже п’ять золотих, чотирнадцять срібних та одинадцять бронзових медалей. В медальному заліку українцям дісталось третє місце. На другому опинилась збірна Норвегії (7-3-0), а на першому - команда США (8-2-3). Наступний етап Кубка світу має пройти з 12 по 19 січня в Швеції. 

comments powered by HyperComments