Харківські сумоїсти вибороли нагороди чемпіонату світу

Понеділок, 21 жовтня 2019, 16:25
В японському місті Осака пройшли змагання серед дорослих і юніорів, на яких збірна України здобула історичну загальнокомандну перемогу, а харківські борці повернулися з шістьма бронзовими нагородами.
Харківські сумоїсти вибороли нагороди чемпіонату світу

Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

Участь у чемпіонаті взяли збірні команди з 29 країн світу. Українські сумоїсти здобули 4 золоті, 2 срібні та 10 бронзових нагород, а також вперше в історії посіли на чемпіонаті світу перше загальнокомандне місце. Вони перевершили результати росіян та монголів, які, відповідно, стали другими та третіми. Господарі змагань та родоначальники цього виду спорту – японці, стали лише четвертими.

Вагомий внесок у загальну перемогу зробили харків’яни, які стали бронзовими призерами. У змаганнях серед чоловіків у вазі понад 115кг «бронзу» здобув Олександр Вересюк. Також на його рахунку було третє місце в командних змаганнях. Крім нього, до складу «бронзової» команди увійшов ще один харків’янин Іван Сорочан.

У змаганнях серед жінок бронзову медаль у команді виборола харків’янка Марія Дрбоян. Серед юніорок двічі на п’єдестал пошани підіймалася Дарина Коритіна, яка посіла трете місце в абсолютній ваговій категорії та в команді. 

comments powered by HyperComments