Роман Свічкар – спортсмен року, Світлана Саідова – кращий тренер: У Харкові відзначено кращих спортсменів регіону

П'ятниця, 13 грудня 2019, 14:54
Сьогодні на Харківщині перебуває президент Національного олімпійського комітету України, Герой України Сергій Бубка. В межах його робочої програми у Будинку рад відбулося вшанування спортсменів Харківщини за підсумками виступів у 2019 році на всеукраїнських змаганнях. Участь у заході взяли голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, спортсмени й тренери, Олімпійські чемпіони, спортивний актив.
Роман Свічкар – спортсмен року, Світлана Саідова – кращий тренер: У Харкові відзначено кращих спортсменів регіону

На урочистому зібранні вручено державні й обласні нагороди тренерам і спортсменам Харківщини, а також відзнаки Національного олімпійського комітету, повідомили у прес-службі облради.

Так, рішенням відділення НОК України в Харківській області кращими спортсменами 2019 року з олімпійських видів спорту визнано: срібного призера чемпіонату світу з фехтування Романа Свічкаря (1 місце), дует заслужених майстрів спорту України, багаторазових призерок чемпіонатів світу та Європи Марту Федіну та Анастасію Савчук (2 місце), чемпіона світу з боротьби греко-римської серед дорослих до 23 років Семена Новікова (3 місце).

Відзначено і кращих тренерів року з олімпійських видів спорту. Звання кращий тренер року належить Світлані Саідовій, яка підготувала багаторазових призерів чемпіонату світу та Європи з плавання синхронного. За 2 місце нагороджена Ірина Одокієнко, яка підготувала Романа Свічкаря; на 3 місці – Юрій Тімченко за підготовку Семена Новікова.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов в ході урочистостей зазначив, що «Харківщина – край талановитих, всебічно обдарованих, спортивних людей, які важкою працею і наполегливістю карбують славу для всієї країни в масштабах міжнародних турнірів, змагань і чемпіонатів».

За утвердження міжнародного авторитету Харківської області Почесну грамоту Харківської обласної ради Сергій Чернов вручив чотириразовій олімпійській чемпіонці з плавання, Герою України Яні Клочковій та дворазовій олімпійській чемпіонці з легкої атлетики Людмилі Філатовій.

Також відбулася презентація Календаря Олімпійських чемпіонів Харківської області на 2020 рік «Спортивна гордість Слобожанщини». На календарі зображені 15 олімпійських чемпіонів, які представляли Харківщину на Олімпійських іграх та імена яких назавжди вписані в історію харківського спорту. Це Людмила Філатова, Юрій Поярков, Ігор Рибак, Олексій Торохтій, Катерина Куришко, Віктор Рубан, Рустам Шаріпов, Валерій Мовчан, Ігор Целовальников, Яна Клочкова, Валерій Гончаров, Василіюс Матушевас, Юрій Венгеровський, Марія Гороховська, Олексій Баркалов.

Загалом випущено 1650 календарів, вони будуть розповсюджені у дитячо-юнацькі спортивні школи, загальноосвітні школи, заклади фізичної культури та спорту Харківської області.

Спортсмени Харківської області протягом 2019 року на міжнародних змаганнях, чемпіонатах, кубках світу та Європи вибороли 248 медалей в олімпійських видах спорту, з них: золотих – 109, срібних – 57 та бронзових - 82.

comments powered by HyperComments