Харків’янка Альона Осіпова перемогла на Дефлімпіаді - 2019

Понеділок, 23 грудня 2019, 18:06
З 12 по 21 грудня в італійській Ломбардії відбулися ХІХ зимові Дефлімпійські ігри, на яких золоту медаль у шахах здобула харків’янка.
Харків’янка Альона Осіпова перемогла на Дефлімпіаді - 2019

Харківщину на Дефлімпіаді представляла лише одна спортсменка, та вона повернулася  додому із золотою медаллю, зазначають в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

У шахах, які перше в історії були представлені на Дефлімпійських іграх, відбулися командні змагання та змагання з бліцу. Та якщо в бліці Альона зупинилася в кроці від п’єдесталу, посівши п’яте місце, то в командних змаганнях стала чемпіонкою.

Жіноча збірна України, в складі якої виступала харків’янка та ще п’ять спортсменок з різних областей, набрала 33 очка та посіла перше місце. Українки на пів бала випередили збірну Росії, яка стала другою. Третє місце посіла збірна Польщі.

«Ми багато переживали, багато працювали задля цієї перемоги, ми довго шли до цього, і ось тепер, не віриться, що перше місце - наше», - поділилася Альона Осіпова під час урочистої зустрічі на Південному вокзалі міста Харків із заступником начальника Управління у справах молоді та спорту Сергієм Христоєвим та директором Комунального закладу «Харківський регіональний центр з фізичної культури і спорту «Інваспорт» Дмитром Малафієм.

Загалом на цих Дефлімпійських іграх збірна України показала найкращий результат за всю історію участі в зимових Дефлімпіадах. На її рахунку - 4 золоті,4 срібні, 3 бронзові медалі та друге місце серед 34 країн-учасниць за загальною кількістю нагород і третє - за «золотом».

comments powered by HyperComments