Економний 3G: як зробити так, щоб мобільний інтернет не влетів у копієчку

Середа, 5 серпня 2015, 10:05
Зв'язок третього покоління - це дуже зручно. Про її плюси було сказано немало, проте у 3G є одна особливість - ціна. Усі ми дорослі люди і розуміємо, що за комфорт доводиться завжди платити більше. Щоб швидкісний інтернет не влетів вам у копієчку, треба навчитися користуватися їм з розумом.
3 G інтернет

Ми вивчили деталі і сьогодні ми поділимося ними.

Вам допоможе навіть операційна система

Наприклад, у пристроїв, які працюють на Android, «Контроль трафіку» - вбудована опція. Вона допоможе вам стежити за тим, як дані передаються через мобільні мережі і Wi - Fi. Саме у цьому пункті меню можна відключити використання мобільного інтернету.

Для наочності ваш пристрій складе вам графік, відправні пункти якого ви повинні будете відзначити самостійно. Крім того, ви зможете дізнатися, які застосування з'їдають найбільше трафіку і відключити ті, якими навіть і не користуєтеся (буває  і таке).

Щоб зменшити споживання мегабайтів, ви можете встановити обмеження, коли ви досягатимете заданого ліміту, система оповістить вас про це, а коли ліміт буде зовсім вичерпаний, інтернет відключиться автоматично.

Команда «Restrict Background data» дозволить вам заборонити додаткам зв'язуватися з мережею у фоновому режимі, а, як відомо, на це йде дуже багато трафіку (особливо, якщо яка-небудь спливаюча команда натискається у вас в кишені).

Щоб додатки не оновлювалися автоматично, і тим самим не споживали зайвий дорогий трафік, можна настроїти додаток Google Play. Виберете команду оновлення тільки через Wi - Fi або відключіть автоматичне оновлення. Правда, в цьому випадку ви можете забути поставити потрібне оновлення.

Економимо у браузері

Якщо ви використовуєте мобільний Google Chrome, то ви можете встановити контроль трафіку, використовуючи стислі дані. Для цього варто зайти в налаштування, вибрати пункт «Контроль трафіку» і відзначити «Скорочення трафіку». Говорять, що так можна понизити споживання мегабайт до 50%.

Щоб заощадити, рекомендується також відключити в цьому ж розділі налаштувань Попереднє завантаження веб-сторінок.

До речі, деякі речі несподівано з'їдають багато трафіку. Наприклад, спідтест, який останнім часом став дуже популярний, і результатами якого останнім часом багато хто ділиться в соцмережах, це витратне задоволення.

Спеціальні засоби

Для того, щоб контролювати споживання трафіку, існують спеціальні застосування. Вони виставляють обмеження на споживання або просто ведуть облік трафіку.

Наприклад, Internet Speed Meter Lite дозволяє отримати детальну статистику за споживанням даних, а Data Usage блокує інтернет на облаштуванні користувача, який перевищив допустимий ліміт. Кількість трафіку, що залишився, відображається як на ідентифікаторі заряду пристрою.

Обираємо тариф

Але боятися використати швидкісний інтернет не варто. Тарифи бувають різні, і ви можете підібрати відповідний саме вам. Ми рекомендуємо вас розпочати з тарифу, що передбачає пакет інтернету поменше, а коли ви зрозумієте, що виділеного трафіку бракує, поступово піднімати планку.

До речі, «Київстар» пропонує харків'янам відразу декілька вигідних тарифів. Наприклад, за тарифний план «Для смартфону» ви заплатите від 25 гривень за місяць і отримаєте безлімітні дзвінки в мережі, дзвінки по 60 копійок за хвилину на інші мережі, 500 Мб інтернету, соцмережі б/п. А підключившись за 120 гривень на місяць до тарифу «Для смартфону екстра», ви отримаєте безліміт в мережі «Київстар», 200 хвилина на дзвінок на інші мережі і 2500 мб інтернет.

Так що, якщо вам хочеться заощадити, але комфортно користуватися швидкісним інтернетом, то у вас це вийде, для цього усього лише треба оптимізувати роботу смартфону і підібрати відповідний тариф.

«Якісний 3G» - спецпроект «Справжньої Варти» і українського оператора телекомунікацій «Київстар», послугами зв'язку якого користується більше 26 млн абонентів.

 

comments powered by HyperComments