1 ГБ трафіку: багато чи мало

Середа, 12 серпня 2015, 10:12
Деякі оператори вже пропонують українцям послугу 3G інтернету, як правило, пакет включає 0,7 - 2,5 ГБ трафіку в місяць. Проте дізнатися, скільки необхідно саме вам, треба визначити, що можна зробити, якщо ваш трафік - 1 ГБ.
3 G інтернет

Поточні розцінки на швидкісний інтернет мають на увазі, що середньостатистичний власник смартфону у рамках розумного бюджету зможе собі дозволити користуватися 1 ГБ трафіку на місяць (наприклад, оператор «Київстар» для харків'ян пропонує тариф «Для смартфону» за 40 грн/мес, в якому 1,5 ГБ швидкісного інтернету).

Навігація

Якщо ви витрачатимете свій трафік лише на навігацію, одного гігабайта вистачить на 18 годин безперервного використання, при обліку, якщо середня швидкість - 60 Мб/годину.

Соціальні мережі

З пакетом, що передбачає 1 Гб мобільного інтернету, ви зможете провести в «Фейсбуці» 51 годину, у разі, якщо середня швидкість - 20 Мб/годину. Наприклад «Київстар» пропонує своїм абонентам користуватися соцмережами безкоштовно, тоді - трафік ви заощадите.

Месенджери

Якщо ви фанат Viber, WhatsApp і подібних мессенджеров, то 1 Гб досить на 35 тисяч повідомлень (на одно повідомлення піде в середньому 30 Кб).

Інтернет-серфінг

Якщо ви лазитимете по сторінках, на яких немає відео, то ви зможете провести в Мережі 45 годин.

Фото

З 1 Гб трафіку ви зможете проглянути близько 500 якісних фотокарток.

Музика

З розрахунком, що на 1 пісню піде близько 4 Мб, ви зможете прослухати близько 257 композицій.

Радіо

Якщо потокової музики для вас недостатньо, і вам хочеться слухати радіо, то вам досить гігабайта приблизно на 16 з половиною годин.

Скайп

Чотири з половиною години відеочату  «з'їдять» увесь ваш трафік.

Відео

Якщо мова про короткі ролики, то гігабайта вистачить на 68 переглядів, якщо ви дивитеся серіал, то ви зможете собі дозволити усього лише 10 серій.

Онлайн-ігри

Якщо ви фанат нескладних ігор, то ви зможете приділити близько ста годин улюбленій розвазі.
Експерти відзначають, що в цілому гігабайт трафіку в місяць - це не дуже багато. Тобто гойдати фільми і постійно слухати радіо не вийде, проте, середньостатистичному користувачеві, у якого є постійний доступ до Wi, - Fi, то ви будете цілком задоволені кількістю трафіку.

«Якісний 3G» - спецпроект «Справжньої Варти» і українського оператора телекомунікацій «Київстар», послугами зв'язку якого користується більше 26 млн абонентів.

 

comments powered by HyperComments