Платіжні термінали на ринках, робота вдома і електронний бізнес: які зміни принесе 3G- інтернет в Україну

Середа, 26 серпня 2015, 09:25
3G-інтернет не просто полегшить життя користувачів. Експерти прогнозують, що з поширенням швидкісного інтернету зміниться бізнес, поширяться «розумні речі», а банківські послуги повністю переберуться в Мережу.
3G інтернет

Ми розібралися, які зміни чекають Україну з поширенням 3G.

Бізнес перебереться в Мережу

Зарубіжні експерти стверджують: Україна – перспективна країна, проте вкладати в неї заважає те, що технології тут знаходяться на пару кроків позаду, ніж в Європі. Передусім мається на увазі інфраструктура, а саме - зв'язок. Без оперативного зв'язку немислимий ніякий бізнес.

За інформацією радника міністра економіки Олени Мініч, держава вже заробила гроші на продаж  ліцензій, а в модернізацію мереж підуть мільярдні інвестиції. Тільки до кінця 2015 року будівництво і обслуговування 3G-мереж спричинить створення додаткових 5-6 тис. робочих місць.

Працювати можна буде, не виходячи з будинку

Співробітники фірм стануть мобільнішими. У хід підуть системи автоматизації бізнесу (ERP, CRM і тощо) з будь-якої точки. Це піде на користь розвитку транспортної галузі, сільському господарству і виробництву.

А можливість працювати з будь-якої точки країни розв'яже проблему трудової міграції молоді.

Українці користуватимуться «Розумними речами»

Як повідомляє глава «Київстару» Петро Чернишов, 70% абонентів мобільного зв'язку в Україні досі користується простими телефонними апаратами. Це він зв'язує з тим, що смартфони без інтернету втрачають частину важливих функцій.

Коли швидкісний інтернет буде досить розвинений, з'явиться розумний годинник, фітнес-браслети і навіть «розумний» одяг.

Розвинуться сервіси електронних платежів

Як повідомляє аналітик UniCredit Bank Андрій Приходько, 3G-інтернет дасть можливість банкам активніше надавати сервіси мобільних платежів.

Термінали працюватимуть швидше, тому що інтернет надасть їм таку можливість їм працювати. Банки почнуть заробляти на мобільних POS- терміналах і встановлять їх навіть на ринках.

 
comments powered by HyperComments