У Харкові підключилися до розслідування причин падіння "Прогресу"

П'ятниця, 2 грудня 2016, 16:41
Система управління російського корабля "Прогрес", який зазнав аварії на території республіки Тува в Південному Сибіру, була зроблена в Харкові.
У Харкові підключилися до розслідування причин падіння "Прогресу"

Цю інформацію підтвердили на харківському Державному науково-виробничому підприємстві  "Комунар". Також розробники підтвердили, що збій в системі розглядають, як одну з імовірних причин катастрофи.

- Зараз розглядають дві версії: система управління або двигуни, але більше схиляються до другої. Тому поки працює комісія, нічого невідомо. Всі висновки будуть трохи пізніше, - розповіли на підприємстві, пише "КП в Україні".

Нагадаємо, в четвер увечері, 1 грудня, з Байконура стартувала російська ракета-носій "Союз-У". Вона повинна була вивести на орбіту вантажний космічний корабель "Прогрес МС-04". Однак через 383 секунди після старту Центр управління польотом перестав отримувати дані телеметрії ракети.

Відзначимо, ДНВП "Комунар" спеціалізується на випуску систем управління ракет-носіїв і космічних об'єктів. Поряд з цим підприємство випускає широкий спектр промислових і побутових товарів - від приладів систем управління для літаків, програмно-технічні комплекси управління паровими турбінами, до промислових і побутових електролічильників, лічильників обліку витрати води, зварювального обладнання та ін.

comments powered by HyperComments