Незабаром в Україні розпочнуться масштабні випробування 5G

Яша Томський  |  Середа, 7 грудня 2016, 03:45
Один відомий в Україні оператор мобільного зв'язку вирішив переплюнути усіх, і заявив про початок тестових випробувань мереж нового покоління 5G.
Незабаром в Україні розпочнуться масштабні випробування 5G

Незважаючи на те, що в Україні ще не до кінця розкриті можливості  формату 3G, і не дивлячись, що у країнах Євросоюзу вже у повсякденному побуті живе і процвітає 4G (у Болгарії, наприклад, «мрежата лети»), український мобільний оператор вже уклав договір про постачання необхідного устаткування відразу з двома компаніями - Huawei і Erisccon. Представники компаній повідомили про це під час спільної прес-конференції, запевнивши, що в Україні буде завезено будь-яку кількість обладнання, яке буде потрібне.

Про прийдешні випробування мереж було заявлено компанією AT & T, що знаходиться в США – модель тестування буде скопійована з американської.

Перед оператором постає за мету – доопрацювати технологію, а також визначити бізнес-модель, за якою буде працювати нова мережа. Один з провідних привілеїв мереж майбутнього – можливість проведення хірургічних операцій на віддаленій основі завдяки відсутності затримок передачі даних.

Голова Нацкомісії з питань регулювання зв'язку Олександр Животовський заявив, що нова технологія почне свою роботу в Україні не пізніше світового запуску 5G, який очікується в 2019-2020 роках.

comments powered by HyperComments