Україна презентувала перший літак «Антонова» без комплектуючих з країни-агресора

Середа, 21 грудня 2016, 00:26
Державне підприємство «Антонов» представив новий багатоцільовий вантажний літак АН-132D.
Україна презентувала перший літак «Антонова» без комплектуючих з країни-агресора

У церемонії презентації взяв участь Президент України Петро Порошенко, повідомляє прес-служба глави держави,.

Петро Порошенко наголосив, що створення літака АН-132D – справжній міжнародний проект, до якого, крім замовників в особі Королівства Саудівська Аравія, приєдналися провідні компанії світової авіаційної галузі з Канади, Великобританії, США, Німеччини, Франції. Причому АН-132D був розроблений і побудований в рекордно короткі терміни – за півтора року.

Водночас наразі чекає велика робота з випробувань літака і його подальшого вдосконалення для забезпечення істотних переваг над літаками-аналогами.

«Ми впевнені, що у цього літака велике майбутнє. Ми впевнені, що він має ринок 260-290 літаків до 2035 року», – переконаний Петро Порошенко.

Досягнення домовленостей щодо налагодження виробництва транспортних літаків «Антонов» для Саудівської Аравії було предметом тривалого двостороннього переговорного процесу, який завершився в травні 2015-го підписанням партнерської угоди між ДП «Антонов» та саудівської компанією TAQNIA Aeronautics.

Демонстраційний зразок транспортного літака АН-132D на замовлення Саудівської Аравії був побудований і повністю змонтований в грудні 2016 року. Здійснення його демонстраційного польоту на території Королівства заплановано орієнтовно на березень 2017 року.

Варто відзначити, що АН-132 – перший літак «Антонова» без російських комплектуючих.

comments powered by HyperComments