Рада молодих вчених створюється при ХОДА

Середа, 18 січня 2017, 14:38
Установчі збори нового колегіального органу відбудуться 16 лютого
Рада молодих вчених створюється при ХОДА

Діяльність нового колегіального органу, зокрема, буде спрямована на допомогу молодим науковцям та забезпечення інформаційного обміну між ними.

Рада також сприятиме налагодженню професійних контактів між науковими установами, а також між харківськими вишами та учбовими закладами всієї України, іноземними науковими установами й організаціями. 

«Створення Ради сприятиме взаємодії Харківської обласної державної адміністрації з молодими вченими, стимулюванню їх професійної діяльності, - підкреслюють в ініціативній групі з підготовки установчих зборів для формування складу Ради молодих вчених. - Серед головних завдань Ради - підготовка пропозицій щодо створення правових і соціально-економічних умов для залучення молодих вчених до роботи в різних галузях науки, консультативна підтримка молодих вчених у здійсненні наукової діяльності, співробітництво з іноземними замовниками наукової продукції, сприяння залученню молодих вчених до участі у конкурсах наукових робіт, формуванню колективів молодих вчених для виконання перспективних наукових проектів, підтримка молодих вчених у проведенні ними науково-організаційних, наукових та освітніх заходів, сприяння розвитку і вдосконаленню наукової сфери України та її інтеграції у світовий та європейський дослідницький простір».

На даний момент вже створено ініціативну робочу групу, до якої увійшли 10 представників наукових товариств та рад молодих вчених, а також представник від Харківської обласної державної адміністрації. Робоча група займається підготовкою установчих зборів для формування складу Ради молодих вчених. Збори відбудуться 16 лютого о 15:00 у Центрі науки, культури та мистецтва «Харківський будинок вчених» (вул. Жон Мироносиць, 10).

comments powered by HyperComments