Чотири стихії та ретро-мотиви: якими на цей раз будуть Наукові пікніки

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 15 вересня 2017, 13:04
16 вересня в парку Шевченка пройдуть наукові пікніки – найбільший фестиваль з популяризації науки під відкритим небом
Чотири стихії та ретро-мотиви: якими на цей раз будуть Наукові пікніки

Експериментатори більше півсотні різноманітних установ та організацій будуть демонструвати наочні інтерактивні програми, провитимуть разом з відвідувачами різноманітні експерименти, керуватимуть роботами та конструюватимуть апарати. Цього разу Наукові пікніки пройдуть під темою «Чотирьох стихій».

«Цього разу всі майданчики будуть поділятися на чотири стихії, – розповів Артем Коновалов, оператор Наукових пікніків, – вони намагатимуться продемонструвати те, що пов’язане з вогнем, повітрям, землею і водою. Відповідно, на кожній з 40 локацій, де працюватиме 400 експериментаторів, будуть представлені, скажімо так, ці галузі природи. У нас цього разу є особливості».

Під час Наукових пікніків відвідувачі можуть, зокрема, сфотографуватися разом з моделями мікробів та бактерій, перевірити зір та зняти ЕКГ, відтворити роботу експерта-криміналіста, протестувати продукти харчування, створити «середньовічне» дзеркало і не тільки. Не обійдеться і без розваг: всі охочі також можуть скористатися можливістю пограти у відео-ігри, які побули популярні в 80-ті та 90-ті роки.

«Ми повертаємося до модної тенденції, яка склалася зараз навколо ретро-мотивів, – зазначила Тетяна Баглай, керівниця Наукових пікніків, –у нас можна буде пограти в ретро ігри на приставках, ми будемо показувати ретро кабінет з фізики».

«Також ми намагаємося приділяти увагу складним темам, – розповів Коновалов, – у нас є волонтерські групи, які будуть плести маскувальні книжки. Всі охочі можуть долучитися до цього процесу. Крім того, на фестиваль повернеться тематика безбар’єрності. Тоді буде проходити закриття фестивалю «Інклюзіон». На одному з майданчиків ви можете послухати аудіокниги з творами Кафки, Жуля Верна. Ви можете поспілкуватися з організаціями, які працюють з дітьми з аутизмом, та навчитися спілкуватися з ними. Тобто, ми будемо дивувати вас не тільки суто науковими, але й проблемними речами».

За задумом організаторів, такі заходи мають популяризувати науку та знаходити ентузіастів-науковців, які здатні ділитися своїми знаннями та розповідати про складні речі простими словами. Цього разу наукові пікніки пройдуть 16 вересня з 13.00 о 18.00 в парку Шевченка.

comments powered by HyperComments