Коли в Україні стане можливим перенесення свого номера до іншого оператора: призначена дата

Вівторок, 16 жовтня 2018, 19:21
Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), затвердила датою початку впровадження послуг з перенесення абонентських номерів (MNP) 1 травня 2019 року.
Коли в Україні стане можливим перенесення свого номера до іншого оператора: призначена дата

Згідно з ухваленим рішенням, створення локальних баз даних операторів телекомунікацій, які надають послуги рухомого (мобільного) зв'язку, і їх підключення до централізованої бази даних держпідприємства Укрчастотнагляд, яке є адміністратором центральної бази даних послуги, має відбутися до 1 лютого 2019 року, повідомила прес-служба регулятора за підсумками засідання Комісії.

Нагадаємо, що проект рішення про запровадження MNP з 1 травня 2019 року регулятор затвердив ще на початку серпня, скерувавши на узгодження зацікавленим державним органам. Після затвердження цього рішення 16 жовтня воно буде скеровано на реєстрацію в Мін'юст для вступу в силу.

НКРЗІ ще в 2014 році в рамках своїх повноважень визначила Український державний центр радіочастот адміністратором бази даних перенесених абонентських номерів, однак процес відбору постачальника обладнання та програмного забезпечення MNP затягнувся через низку судових розглядів. Джерела на ринку і в комісії заявляли про можливість запуску послуги MNP на початку 2019 року.

comments powered by HyperComments