Цифрове телебачення: принципи функціонування та тонкощі роботи

Четвер, 19 вересня 2024, 11:32
Використання технологій цифрового телебачення у наш час є чудовим способом створити якісну картинку, щоб час від часу проводити дозвілля та насолоджуватися улюбленими фільмами чи передачами. Абоненти по всій країні поступово відмовляються від кабельного телебачення на користь сучасного стандарту.
Цифрове телебачення: принципи функціонування та тонкощі роботи

Передача сигналу та інформації здійснюється за допомогою відео та аудіосигналів через кодування та стиснення даних. Завдяки цьому виключені будь-які перешкоди та проблеми. Тому цифрове телебачення відрізняється якісною картинкою, чистою та ефектною. Але для підключення потрібно не тільки кабель або антену як раніше, а й спеціальну приставку або тюнер, хоча в деяких стандартах як і раніше достатньо кабелю.

Різновиди цифрового телебачення

На даний момент абонентам пропонується три формати телебачення:

  1. DVB-C/C2. Підключення за допомогою стандартного кабелю, дозволяючи отримати на вибір близько 150 каналів;
  2. DVB-T/T2. Застосовується тюнер, що підключається до звичайної аналогової антени. Пропонується кілька безкоштовних каналів, але інші канали потрібно додатково купувати;
  3. DVB-S/S2. Підключення через супутник, відповідно, відкривається величезна кількість каналів, а також потрібно купити супутникову тарілку і ресивер;
  4. DVB-C. Оптимальне рішення з швидким налаштуванням, а якість картинки перевершує аналогове ТБ. Телепрограми не сніжать або мерехтять, картинка об'ємна та якісна, а також є велика кількість каналів.

Саме останній формат найбільш практичний та стабільний, не потрібно зайвого обладнання та інструментів при підключенні.

Особливості формату DVB-C

З його допомогою можна переглядати цифрові канали у якості HD. Якість картинки досягається за рахунок кодування зображень, що рухаються, і супроводу звуку MPEG-4. Незважаючи на наявну пропускну здатність, є можливість передавати інформацію вдвічі більше, а якість картинки зберігається на належному рівні.

Як підключитись до цифрового телебачення?

Підключенням займаються відповідні провайдери, і одним із них є компанія Макснет із Харкова. При підтримці стандарту DVB-C немає додаткової необхідності купувати приставку, тому що кабелю безпосередньо підключається до телевізора безпосередньо. Процедура підключення та активації займає до 15 хвилин.

Згодом можна налаштувати цифрові канали як завгодно. Додаткову інформацію можна дізнатись на сайті провайдера або уточнити у менеджерів та консультантів. Обслуговування цифрове телебачення не потребує. 

comments powered by HyperComments