В Україні вже розпочалися акції протесту проти нового мовного закопроекту

Середа, 13 жовтня 2010, 11:26
Громадянський рух "Відсіч" після пікетування в Києві центральних офісів Партії регіонів та Народної партії (Литвина) перейшов до акцій попередження цих партій в обласних центрах з вимогою зняти з реєстрації у Верховній Раді антиукраїнський закон "Про мови в Україні".

Нещодавно така акція відбулася у Львові. Учасники зареєстрували письмове звернення у львівських обласних офісах Партії регіонів та Народної партії (Литвина) і вимагали від політиків зайнятися справами, які реально покращать життя громадян України, а не розколювати країну за мовною ознакою й не провокувати напруження, яке аж ніяк не сприяє виходу країни з економічної кризи. 

Активістів "Відсічі" цікавила позиція місцевих партійних осередків щодо членів їхніх партій (Єфремова і Гриневецького), які є авторами цього законопроекту. Однак апаратники, які знаходилися в офісах не мали повноважень відповідати за цілі обласні осередки й пообіцяли надати відповідь пізніше. 

В Партії регіонів навіть згадали про "визначений законом термін", на що молодь відповіла, що не чекатиме до кінця виборчого процесу, і вже найближчими днями, якщо відповіді не надійде, розпочне пояснення виборцям позиції (тобто її відсутності) місцевих партійців, не давши їм заховатися за місцевим статусом й звалити все на вище керівництво. На думку активістів Громадянського руху, місцеві осередки мають нести відповідальність за дії свого партійного керівництва й відповідним чином впливати на нього знизу.




 

comments powered by HyperComments