Японський кредит поповнить український держбюджет

Вівторок, 29 березня 2016, 12:58
У межах спільного зі Світовим банком проекту «Позика для політики розвитку-II» (DPL-II) Україна отримала довгострокову пільгову позику обсягом 331 мільйон доларів.
Японський кредит поповнить український держбюджет

Надано кредит через Японське агентство міжнародного співробітництва. «Його надання — свідчення активного здійснення Україною важливих структурних економічних реформ, бо умовою стало виконання 10 структурних реформ, зокрема в напрямах ліквідації податкових ям завдяки запровадженню електронної системи адміністрування ПДВ; реформування ринку газу; створення дієвих механізмів контролю не лише за видатками бюджету, а й отриманням доходів, для чого було розширено повноваження Рахункової палати», — зазначено у повідомленні «Урядового кур’єру».

Після того, як кошти зарахують до загального фонду державного бюджету, у Міністерстві фінансів планують скерувати їх на пріоритетні потреби (соціальні видатки та ключові реформи).

Виплати за позикою здійснюватимуть двічі на рік. Пільговий період охоплює шість з 20 років, відсоткова ставка буде меншою за 1% річних.Н

 

Нагадаємо, директор Євразійського центру Атлантичної ради, екс-посол США Джон Гербст, який напередодні відвідав Харківщину, під час перебування у Києві висловив припущення, що МВФ може не надати Україні черговий транш кредиту.

comments powered by HyperComments