Обстріли Донеччини тривають. Постраждали двоє українських військових

Понеділок, 11 квітня 2016, 13:50
Бойовики здійснили серію обстрілів в районі Станиці Луганської. Призупинено роботу блок-посту, бо він потрапив під вогонь.
Обстріли Донеччини тривають. Постраждали двоє українських військових

Найбільшу активність минулої доби бойовики проявляли на ділянці Горлівка – Ясинувата та під Авдіївкою. З мінометів обстрілювали на Світлодарській дузі, у Зайцевому та Майорську. «Одразу у кількох місцях на передових позиціях НЗФ активізувалися снайпери. Спокійних місць немає, адже традиційно саме на Донецький напрямок припадає близько 2/3 всіх ворожих обстрілів на передовій (за минулу добу на тут відбувся 41 ворожий обстріл). Це пов’язано з великою протяжністю фронту та насиченістю передових порядків противника важкою технікою та гарно вимуштрованою живою силою окупантів», — повідомляє речник АП з питань АТО Андрій Лисенко.

Водночас на Маріупольському напрямку знову застосовано ствольну артилерію – 122-мм гаубиці. «Із окупованої Саханки НЗФ випустили по наших позиціях понад 30 снарядів. Під Мар’їнкою, як і раніше, активно стріляють снайпери. Також ворог застосував міномети і БМП. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 18 обстрілів (кожен третій – з важкого озброєння, ще кожен третій – снайперський)», — повідомив речник.

Внаслідок бойових дій за минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців немає, двоє було поранено.

Зазначимо, що днями власник дачного будинку у селі Пришиб Слов’янського району Донеччини виявив у власному дворі склад боєприпасів і вибухівки. На сайті Інформаційно-аналітичного центру національної безпеки України повідомляється, що обладнано схрон за час відсутності хазяїна.

Під деревом знаходилися протитанковий гранатомет, 3 осколкові гранати, 2 тротилові шашки з детонаторами та більше 240 набоїв. Походження знахідки встановлюють правоохоронні органи.

В Адміністрації державної прикордонної служби України повідомляють, що пасажиро-транспортний потік в контрольних пунктах в'їзду-виїзду залишався минулої доби інтенсивним. Лінію розмежування в обидва боки перетнули 19850 осіб та  4735 транспортних засоба. Найбільша активність спостерігалася в контрольних пунктах «Зайцеве» та «Новотроїцьке».

comments powered by HyperComments