Обрані українці зможуть стати власниками «сковородинського» дубу

Вівторок, 12 квітня 2016, 19:30
Національний літературно-меморіальний музей Г.С.Сковороди започаткував акцію «Збережемо вертоград Сковороди».
Обрані українці зможуть стати власниками «сковородинського» дубу

Музейний колектив вирішив дарувати саджанці дубу Сковороди мешканцям тих вулиць, що названі його ім’ям.

«Кожен, хто був у Сковородинівці, запам’ятовує дуб-велетень, під яким любив працювати і відпочивати український філософ. І хоча сам 700-річний дуб уже понад двадцять років не зеленіє, але поруч величається дуб, який, за легендою, сам Григорій Сковорода і посадив, — цитує прес-служба ХОДА. — Саме жолуді з цього «сковородинського» дуба кілька років тому заклали в землю, отримали саджанці й зробили шкілку, аби продовжувати їх висаджувати пізніше. Тепер, коли саджанці підросли й готові мандрувати Україною, музей радо ділиться ними».

Щоб отримати саджанець, достатньо подати заявку на e-mail skovoroda.m@gmail.com або за телефонами: (057) 649-41-40, (066) 913-22-20 - Наталя Іванівна Мицай.

«Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди запрошує охочих долучитися до акції, посадити свій дуб і відчути дух свободи, який дарує мудрість українського поета, філософа й педагога», — резюмовано у повідомленні.

Зазначимо, що за даними Google Maps вулиці Сковороди, зокрема, є у Малій Рогані, Вовчанську, Безлюдівці, Новій Водолазі Харківської області. У Валках на честь філософа названо проспект.

comments powered by HyperComments