Влада закликає об'єднані громади поквапитись

П'ятниця, 13 травня 2016, 12:34
Мінрегіонбуд нагадує, що субвенції з Державного бюджету, що надається об’єднаним територіальним громадам для реалізації інфраструктурних проектів, потрібно використати до кінця року.
Влада закликає об'єднані громади поквапитись

 

«Ті громади, які ще не визначилися з першочерговістю проектів, котрі вони б хотіли реалізувати на своїй території, повинні поквапитися. Необхідно пам’ятати, що кошти субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних громад не є перехідними для них на наступний рік. Ці кошти громади можуть освоїти тільки в 2016 році. Тому не варто зволікати з подачею проектних заявок», — зазначив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода.

Урядовий портал вказує, що 6 травня 2016 року вступив в дію Наказ, який унормував механізм подачі проектних заявок та подальші кроки розробки і реалізації самих проектів розвитку інфраструктури. Виконкоми рад об’єднаних громад мають оформити документи та подати їх на розгляд ОДА, які протягом п’яти робочих днів надають висновки. Після цього весь пакет документів рада громади направляє спеціально утвореній при Мінрегіоні комісії.

Всього у держбюджеті-2016 на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад передбачено субвенцію в обсязі 1 млрд. грн.

Нагадаємо, на Харківщині створено дві об’єднані тергромади. У Старому Салтові 27 березня пройшли перші вибори депутатів Старосалтівської селищної ради об'єднаної територіальної громади та Старосалтівського селищного голови.

comments powered by HyperComments