Новий керівник «Укрзалізниці»: Зміни неминучі

Понеділок, 16 травня 2016, 17:14
Міністр інфраструктури Володимир Омелян представив колективу залізничників голову правління ПАТ Войцеха Балчуна.
Новий керівник «Укрзалізниці»: Зміни неминучі

 

 

«Ви – професійний колектив, зробіть Укрзалізницю успішною. Реформа повинна продовжуватися і не зупинятися. Ви маєте унікальну можливість саме сьогодні зробити Укрзалізницю локомотивом економіки і держави», – зазначив Володимир Омелян.

У відповідь Войцех Балчун зазначив, що пишається цим найбільшим професійним викликом. «Я прийняв цей виклик, бо маю досвід, який буде корисний для України і дозволить уникнути багатьох помилок. PKP Cargo S.A за кілька років перетворилася в одне з успішних підприємств. Тоді, коли ніхто не вірив у реструктуризацію польських залізниць, це був єдиний дебют на біржі залізниці  в Європі. Реструктуризація була успішною, тому що робилася у середині компанії. Сподіваюся, що нам в Укрзалізниці вдасться налагодити такий діалог, щоб зробити її успішною», – розповів голова правління ПАТ «Укрзалізниця». Він підкреслив, що зміни неминучі, пов’язані із загальною логікою реформ в Україні та європейськими директивами, які вимагають лібералізації ринку, повідомляє Урядовий портал.

Войцех Бальчун входить у список ТОП-20 антикризових менеджерів Польщі-2012 за версією Bloomberg Businessweek Poland. У нього понад 15 років професійного досвіду, сім з яких — у сфері залізничних перевезень у Польщі на посаді голови наглядової ради польської залізниці РКР S.A. та генерального директора PKP Cargo S.A. Провів масштабну реорганізацію системи управління в PKP Cargo, оптимізацію чисельності персоналу, побудував нову управлінську команду, вивів збиткову компанію на рівень прибутковості та підготував компанію до виходу на ІРО. Займав посаду голови наглядової ради польської авіакомпанії LOT. Головою правління публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» поляка призначено 20 квітня 2016 року.

comments powered by HyperComments