Перший друкований «Апостол» вкрадено. Починається перевірка фондів

Середа, 18 травня 2016, 18:57
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив віце-прем'єр-міністру Павлу Розенку та міністру культури Євгену Нищуку провести інвентаризацію спеціальних фондів України, де містяться культурні цінності.
Перший друкований «Апостол» вкрадено. Починається перевірка фондів

Голова уряду зазначив, що цього тижня з Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського вкрали найстарішу українську державну духовну книгу «Апостол» Івана Федорова. «Настав той час, коли ми маємо дуже жорстко проінвентаризувати усе те, що маємо, зрозуміти, що було втрачено і що було зроблено для того, щоби повернути такі спеціальні фонди», — підкреслив Володимир Гройсман.

Він переконанийй, що такий аналіз дозволить упорядкувати інформацію та повернути «усе те, що було вкрадено, з надбання держави та українського народу».

Голова уряду закликав залучити до роботи групи з інвентаризації громадськість та народних депутатів України для забезпечення її незаангажованості.

Водночас Володимир Гройсман зазначив, що ретельний аналіз треба провести не в усіх, а в обраних, двох-трьох фондах, повідомляє сайт Кабміну.

comments powered by HyperComments