Митники запровадять «Єдине вікно»

Четвер, 19 травня 2016, 10:23
Міністерство фінансів розробило концепцію створення та функціонування електронної системи обміну даними. Її призначення — спрощення митних процедур та усунення можливості для корупційних проявів на митниці.
Митники запровадять «Єдине вікно»

Проект буде запроваджений з 1 серпня 2016 року, повідомляє Урядовий портал.

Автоматизована система митних послуг «Єдине вікно» передбачає створення єдиної електронної бази даних, де різні служби контролю та митні пункти в автоматичному режимі зможуть обмінюватись інформацією про вантаж, який проходить через кордон України. Завдяки цьому здійснюватимуться всі види контролю (митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів контролю). Замість печаток і штампів державних органів на паперових документах будуть проставлятись електронні відмітки в спільній базі даних.

«Створення «Єдиного вікна» дозволить значно спростити митні процедури та скоротить час на їх проведення, мінімізує людський фактор при прийнятті рішень митниками та контролюючими органами, що дозволить значно знизити корупційні ризики та можливості для перевищення службових повноважень у відносинами з суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності . У результаті, створення «Єдиного вікна» на митниці сприятиме покращенню інвестиційного клімату в Україні», — вважають у Мінфіні.

comments powered by HyperComments