За вісім годин автоматичні камери зафіксували 6 000 порушень ПДР

Вівторок, 5 липня 2016, 16:13
Як повідомила глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе, переважно фіксувалися випадки перевищення швидкості.
За вісім годин автоматичні камери зафіксували 6 000 порушень ПДР

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон, який передбачає введення пілотного проекту автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху (ПДР). Напередодні запрацювало три комплекси – два в Одеській області та один у Києві. Саме вони за вісім годин зафіксували 6 000 порушень ПДР. Переважно фіксувалися випадки перевищення швидкості, хоча з допомогою системи поліцейські планують виявляти інші порушення ПДР: проїзд на червоне світло, перетин подвійної осьової лінії тощо.

«Сподіваємося, що цей важливий пілотний проект дасть нам можливість до кінця розробити всю концепцію відеофіксації і забезпечення безпеки наших міст і міжнародних трас», – зазначила глава Національної поліції України, додавши, що перші підсумки планують підбити після кількох тижнів роботи системи.

Під час «пілоту» планується визначення всіх параметрів системи, необхідних для фотовідеофіксації порушень, зокрема – місця розташування камер, технічні вимоги до них, механізм виявлення і фіксації правопорушень, обробку та зберігання інформації про них тощо. Після завершення пілотного періоду і вивчення його результатів прийматиметься рішення про подальший розвиток концепції.

«У Центрі обробки інформації працюватимуть 15 операторів. У разі виявлення системою порушення ПДР вони звірятимуть інформацію з базою даних сервісних центрів МВС, а потім формуватимуть постанову про адміністративне правопорушення. Це повідомлення з допомогою оператора поштового зв’язку доставлятиметься власнику автомобіля, який упродовж 10 днів матиме змогу оскаржити постанову або сплатити штраф», – пише Урядовий портал. 

comments powered by HyperComments